НОВИНИ

Борислав Михайлов: Към момента не се постига нужното с привличанието на Касай

Борислав Михайлов
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 29.10.2022
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов призна, че към момента работата на председателя на Съдийската комисия към централата Виктор Касай не постига желаните резултати.

Днес представители на БФС откриха новия миникомплекс по футбол в Аксаково.

"Хубаво е за всички деца. БФС продължава да инвестира чрез програмите на УЕФА и ФИФА. Това е много важно за спортната инфраструктура и най-вече футболната. Може би е 20-а инвестиция от подобен мащаб. И много малки игрища сме правили, но това е едно от големите. Благодарение на кметовете е това, те контактуват с нас, дават земята, ние инвестираме и остава в тяхна полза. Важно условие е да има футболна инфраструктура и да се развиват децата. Това са чисти пари на БФС, не от бюджета, а от програми на УЕФА и ФИФА. Където общините имат възможност, има съфинансиране. Няма такива пари за голям стадион. Голям стадион трябва да го направи държавата", сподели той.

Бившият национал коментира и темата за съдийството и употребата на ВАР в българския футболен елит.

"Всички гледате и други първенства, турнири и т.н. Навсякъде има грешки, БФС инвестира над 2 милиона евро да се подпомагат съдиите с тази система. Проблемът е, че е много ново, 2 години, съдиите не са толкова опитни, някои бъркат, със сигурност нецеленасочено, призовавам за търпение, защото ние сме инвестирали, платили и плащаме непрекъснато за развитието на тези съдии, курсове и т.н. Неслучайно сме направили договор с много известен чужденец, точно, за да не му се бърка в работата. Може би, и най-вероятно, това пречи на някого. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е сложна тема. Касай е унгарец. Има си своето самочувствие, има довод да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз съм очаквал с неговото привличане, но призовавам към повече търпение", допълни той.

Президентът на централата отличи работата на Младен Кръстаич, начело на националния отбор.

"Кръстаич очевидно се харесва на всички и според мен беше правилното решение да привлечем чужденец на поста. Към момента му се получа, пожелавам му късмет, групата е трудна, но може да се играе и ние ще се опитаме да се класираме. Какъв е шансът да се класираме на голямо първенство ще ви кажа, когато свършат мачовете. Със сигурност групата е такава, че може да се надиграваме", добави той.

Борислав Михайлов говори за доминацията на Лудогорец и развитието на женския футбол у нас.

"Има си и във футбола, и в живота, стандарти. Лудогорец има най-големият бюджет, привличат най-добрите футболисти за тях и са на мястото, което заемат, в момента първенството е интересно, има 4-5 отбора, които са близо един до друг. С нашите големи усилия терените са по-добри. Всички имат осветления, предават се мачовете, така че българското първенство мисля, че е доста добре. Разширява се и женският футбол. Не сме от страните като Норвегия, Германия, Франция, които да развиват женския футбол много, но правим всичко възможно и продължаваме в тази насока", смята той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар гори в Рила
Пожар гори в Рила
Млад нападател заменя Ивелин Попов в групата на Левски за мача с ЦСКА 1948
Млад нападател заменя Ивелин Попов в групата на Левски за мача с ЦСКА 1948