НОВИНИ

Борислав Михайлов със съболезнователно писмо по повод кончината на Пеле

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:04, 30.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов изпрати официално съболезнователно писмо до ръководителя на Бразилската футболна конфедерация Едналдо Родригеш по повод смъртта на легендата на световния футбол Пеле.

В текста Михайлов описва загубата на трикратния световен шампион като "огромната загуба за глобалното футболно семейство и за целия свят" и допълва, че не случайно Пеле е наричан Краля на футбола.

Ето го и цялото писмо, изпратено от Борислав Михайлов:

"Уважаеми господин президент,

Позволете ми да изкажа искрените си съболезнования по повод кончината на великия Пеле. Думите са слаби, за да изкажат огромната загуба за глобалното футболно семейство и за целия свят.

Истинска икона на играта ни не само заради фантастичните професионални постижения и уникалния стил, но и заради изключителния принос за популяризирането на красивата игра по цялата планета, Пеле напълно заслужено е наричан Краля на футбола – и именно той е една от основните причини играта ни да е красива. Глобален посланик на футбола, познато име по целия свят и вдъхновение за всички не само от гледна точка на умения и талант, но и лични качества, Пеле никога няма да бъде забравен, а заветът му ще живее във времето.

Още веднъж ми позволете да изкажа съболезнования от името на Българския футболен съюз и цялото българско футболно семейство. Мислите ни са с вас в този труден момент", написа Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж от Куклен е пребит до смърт, задържан е негов съсед
Мъж от Куклен е пребит до смърт, задържан е негов съсед
Слънчево време с температури между 12° и 17°
Слънчево време с температури между 12° и 17°