НОВИНИ

Борисов честити първия учебен ден: Ще има предизвикателства, но ще намерим най-добрите решения

борисов честити първия учебен ден предизвикателства намерим добрите решения
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 15.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Бойко Борисов честити първия учебен ден на учениците и техните родители в пост във Фейсбук.

"Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения", обърна се министър-председателят.

"В една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно (...) Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран", посочва премиерът.

"През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели", допълва той.

"Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. (...) Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока", завършва поста си Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потушен е пожарът в Захарния комбинат в Пловдив
Потушен е пожарът в Захарния комбинат в Пловдив
Как да пазим децата на пътя - видими пешеходни пътеки, светлоотразителни елементи и обучение
Как да пазим децата на пътя - видими пешеходни пътеки, светлоотразителни елементи и обучение