НОВИНИ

Борисов и Пеевски защитиха Асен Василев и Даниел Лорер за имотите на ул. "Чаталджа"

Кирил Петков Бойко Борисов Делян Пеевски
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 26.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски защитиха Асен Василев и Даниел Лорер във връзка с медийните публикации срещу тях за сделки с имоти в сграда на столичната ул. "Чаталджа".

Случаят се проверява от Комисията за противодействие на корупцията по възложение на Софийска градска прокуратура.

Според медийните публикации дружество "СТВ Консултинг", принадлежало някога на Асен Василев, е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 млн. лв. Три месеца преди това то продава имотите си за над 3 млн. лв. и така американецът остава ощетен, ако искът му бъде удовлетворен. Междувременно Даниел Лорер купува от "СТВ Констултинг" имот за малко над 300 хиляди лева, а година по-късно го продава за 1.8 млн. лева.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че е поставил въпроса пред съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, както и пред Даниел Лорер. Те го уверили, че няма извършени нарушения.

"Направих необходимото да попитам и Кирил Петков, и Атанас Атанасов, и Асен Василев, и Даниел Лорер и те ме увериха, че абсолютно нищо няма, което да ме притеснява. Аз съм длъжен да им вярвам - 9 месеца изкарахме заедно - това си е сериозна връзка. Какво повече да направя, аз не съм разследващ орган", каза Борисов.

Той коментира, че е работа на колегите му от "Продължаваме промяната" да преценят дали Асен Василев трябва да се оттегли от постовете, които заема.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски определи публикациите за сделките с имоти като атака срещу Асен Василев.

"Нищо не ме притеснява. Виждам, че в момента министър Василев е жертва на атака от съмнителни сайтове на лица, които записваха посолства, собственост на олигарси. Зад атаката стоят тези олигарси, които притежават медии - той остана един", заяви Пеевски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича срокът на индивидуалните оценки за хората с ТЕЛК и НЕЛК
Изтича срокът на индивидуалните оценки за хората с ТЕЛК и НЕЛК
Ненад Биелица отнесе три мача наказание и 25 000 евро глоба след удара в лицето на Лерой Сане
Ненад Биелица отнесе три мача наказание и 25 000 евро глоба след удара в лицето на Лерой Сане