НОВИНИ

Борисов: Нашите противници удариха дъното. Радев ме следи с дрон (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 17.06.2020
8764
Чете се за: 03:13 мин.
У нас

Извънреден брифинг на премиера Бойко Борисов в централата на ГЕРБ след изтекли днес снимки, за които се твърди, че са от спалнята на премиера. Това се случва няколко дни след аудиозаписа, за който се твърди, че е с участието на Борисов.

Бойко Борисов коментира, че атаките срещу него и управляващите целят предизвикване на предсрочни парламентарни избори и създаване на служебно правителство. Атаките, според него, идват от политически опоненти - от средите на БСП, намесен е и президентът Румен Радев.

Нашите противници удариха дъното днес, заяви Борисов.

Той подчерта, че юли месец е важен месец, тъй като България върви очаквано към чакалнята на еврозоната, което означава парична независимост.

Записи и компромати

Получаваме компромати, манипулации и аз всеки ден ви предупреждавах за това, категоричен е премиерът.

Сто пъти казах - от Васил Божков нито една стотинка не е идвала при мен, каза още той.

"Видяха, че с избори не могат да ни бият. Какво да кажа - подреждат, монтират... има цели звукозаписни студия", подчерта още Борисов.

"Нека някой да каже дали за тези години ме е видял да пия... И тук вече заплахите идват не от кого да е, а от държавния глава, от този, който трябва да е обединител на нацията. И сега вече и мен да ме вкарате в калта", обясни премиерът и лидер на ГЕРБ.

Той отново повтори, че юли месец е важен месец, тъй като България върви очаквано към чакалнята на еврозоната, което означава парична независимост. Банките вече не могат да фалират, влизаме в Банковия съюз. И това вече страшно ги притеснява и вече трябва да го предотвратят. Как - с компромати, допълни Борисов.

Постижения, цели, приоритети

"Кога станахме неугодни - когато с новите самолети Ф-16 влязохме в истинската евроатлантическа общност. Второ, България се справи единствена с миграционната криза", подчерта още Борисов.

Като още един успех той изтъкна и резултатите от тежката ситуация с пандемията от коронавирус.

"Днес имах разговор с Шарл Мишел за петък за Съвета и говорихме България да получи може би най-много пари в следващия месец. Още не е сигурно, но заявих, че ни трябват парите за кохезия, конкурентноспособност, Зелената сделка", подчерта пред журналистите премиерът.

Политически противници

Само след няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство - защо, за да се пренасочат над един милиард, това е, попита риторично Борисов.

Той пожела успех на Цветан Цветанов, който днес обяви, че напуска партия ГЕРБ. "Той до вчера викаше победа зад гърба ми, а днес обяви, че всички са боклуци", допълни Борисов.

Премиерът е категоричен, че всички компроматни записи са правени преди евроизборите.

"Децата ми се притесняват, сестра ми пише съобщения дали съм жив! Ама аз съм нормален човек, свободен. Нямам живот само пред камерата!", допълни премиерът.

"От години прокуратурата се занимава само с цаца, дребни риби. Сега изловиха най-големите и вижте какво се получи, каза още Борисов. Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. Но аз нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша!"

За снимките от спалнята

Борисов коментира и публикуваната снимка, за която се твърди, че е от неговата спалня, като категорично заяви, че това не е нормално. Но допълни, че очаква проверка дали тя е истина или монтаж.

"Сега ще ви кажа - на мен със сигурност ще ми образуват проверка. Това, което говорят хората дали е истина или не, трябва да се провери", категоричен е премиерът.

"От днеска ще спя с пистолет, иначе - не, не спя, защото очаквам, че НСО ме охранява", допълни Борисов в отговор на журналистически въпрос.

"И президентът става независим в момента, в който бъде избран. Само че той отиде на пленум на БСП... Аз не знам, ако запишат бюрото на БСП или други партии, Радев ако запишат, дали си говорят така стерилно..., попита риторично премиерът.

Със сигурност ме интересува едно нещо - дали това е законно. Защото ако е законно, тогава е проблем, каза Борисов.

Откъде дойде яростта? В един момент, когато всяко управление се износва, през последните месеци управлението се стабилизира с адекватни действия. На четвъртата година от управлението, ние продължаваме да сме първа политическа сила, това го показват и червените социологически агенции, заяви още Борисов.

Дронът на Радев и работата на НСО

"Президентът Радев си позволява да си вдига дрон и да ме снима. Непрекъснато. И като кажа на охраната, че ще го сваля, те му казват и той го прибира. Този дрон е на терасата, до кухнята, дет се вика, е на един метър от мен. И този дрон президентът го управлява. Твърдя лично, че президентът ме следи с дрон. От НСО ме информираха, че той му е подарен от Китай и той си го управлява и си гледа. Ако и в спалнята са ми сложили камери и почнат да пускат и такива снимки вече от спалнята, значи вече я втасахме всички", категоричен е Борисов.

Тези, които са дали възможност да просперира хазарта, сега са обвиняеми, заяви още премиерът.

В отговор на журналистически въпрос защо е написал "Благодаря" в есемес към Васил Божков, премиерът се закле, че го е написал по повод на това, че две момчета на 16 години от клуб Бистрица, в който като ветеран е самият Борисов, са били приети да играят в състава на ПФК "Левски".

"Има много момчета, добри, смели в НСО. Гарантирам го, познавам ги от години. Много от колегите от НСО отидоха точно при олигарсите на работа заради пари. Така че, ако някой са го пробили с пари...", коментира още Борисов.

Съветът в Брюксел - приоритет номер 1

"Искам на Съвета в Брюксел да защитя парите на България, защото само аз мога да го направя, въпреки че се опитват да ме маскарят. Но там те ме познават, гледа се по делата ми", обясни Борисов.

"Няма да живея в параноя. Не съм се гърчил пред никой. Каквото ми е писано" - заяви в края на брифинга премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Годжевъргов е назначен за съветник на президента по сигурността и отбраната
Стефан Годжевъргов е назначен за съветник на президента по сигурността и отбраната
Кога ще има ваксина срещу COVID-19? Вижте какви действия предприема ЕК
Кога ще има ваксина срещу COVID-19? Вижте какви действия предприема ЕК