НОВИНИ

Борисов: Няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община

борисов значение партия кметът правителството подпомага всяка община
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 14.02.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Продължаваме да подкрепяме Добрич. Преди дни отпуснахме един милион и половина лева за подобряване на пътната инфраструктура в града. Детските градини и училищата са санирани, индустриалната зона се развива, а като направим и автомагистрала "Хемус" ще се осигури добра връзка със столицата и другите градове.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място новоремонтирания булевард „Добруджа“ в Добрич. Премиерът припомни, че преди 3 години пътят е бил в много лошо състояние.

„Прекрасен край е Добрич, нека хората да знаят, че няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община в България“, заяви Бойко Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изказа благодарност от името на жителите на града за подкрепата на изпълнителната власт и уточни, че отпуснатите през януари тази година средства от близо милион и половина лева ще бъдат вложени в основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града.

С извършването на предвидените ремонтни дейности ще бъде отстранена компрометираната пътна настилка в Добрич и ще се създадат условия за подобряване на движението на автомобилите и ограничаване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия. Кметът Йорданов изтъкна, че новата и модерна инфраструктура е от изключително значение за развитието на бизнеса в региона.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева информира премиера Борисов, че чрез антикризисните мерки на правителството област Добрич е получила над 18 милиона лева за запазването на повече от 8000 работни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ангелов: Болницата в Разград е готова за евентуална трета вълна на COVID-19
Проф. Ангелов: Болницата в Разград е готова за евентуална трета вълна на COVID-19
Протестиращи искат основен ремонт на пътя Бургас - Приморско
Протестиращи искат основен ремонт на пътя Бургас - Приморско