НОВИНИ

Борисов разпореди ГЕРБ да внесат промени в бюджета с повече пари за медици и служители на МВР

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 03.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов съобщи чрез профила си във Фейсбук, че е разпоредил на депутатите от ГЕРБ да внесат изменения между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет, които предвиждат:

- 237 млн. лв. за увеличение на възнагражденията на медиците. Лекарите ще получат допълнителни 600 лв. към заплатите си, сестрите - 360 лв., а санитарите - 120 лв. Мярката ще засегне близо 50 000 медици.

- 15% ръст на заплатите на служителите в системата на МВР. Това ще струва 231 млн. лв. и обхваща 48 000 души.

- Допълнителни 143 млн. лв. за отпадане на подоходния критерий за детските надбавки. С тази мярка ще подкрепим 710 хил. деца.

"Ние се борим за хората, да измъкнем държавата от здравната, икономическата и социалната криза. В тази тежка ситуация хората имат нужда от подкрепа. И особено всички онези българи, които работят на първа линия срещу вируса. Те трябва да знаят, че сме зад тях", пише премиерът и продължава:

15% увеличение на заплатите на служителите на МВР от януари догодина

"Не приемам оценки от човек, който наруши изричните препоръки на ген. Мутафчийски учението на "Корен" да не се провежда. ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук - с какво право? И аз мога да отговоря подобаващо, но това няма да помогне на държавата. Редовните избори наближават, тогава ще си премерим възможностите и ще стане ясна оценката на хората. Гарантирам, че кабинетът ще осигури финансов ресурс до ноември догодина, за да преминем през кризата и да има стабилност. Продължаваме да работим върху мерките, за да помагаме на хората".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна жена всеки ден почиства градинката на герба на Търговище
Възрастна жена всеки ден почиства градинката на герба на Търговище
Над 60 души са дарили кръвна плазма в Националния център по трансфузионна хематология
Над 60 души са дарили кръвна плазма в Националния център по трансфузионна хематология