НОВИНИ

Борисов: Щом изразяват недоволството си, значи има демокрация

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:29, 04.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
Политика
премиерът борисов провери стената язовира захранва габрово региона

Недоволни винаги ще има, но щом могат да изразяват недоволството си, значи има демокрация. Tака премиерът Бойко Борисов коментира "Велико народно въстание" 4.

"Сегашните демократи, техните родители ни смазваха. Виц не можеше да се каже срещу бай Тошо. За виц арестуваха. Гледа ли дебата в Щатите колко политически беше, с какви епитети са замерваха. Даже след този дебат се успокоих, че и в България е нормално така да се обиждат хората", заявява Борисов във Facebook.

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев провериха днес стената на язовира, който захранва Габрово и региона. Боприсов съобщи и че се с чул с председателя на Синдиката на българските учители Янка Такиева, която му благодарила за увеличението на заплатите на учителите. За тях ще има 360 млн. лева в новия бюджет.

Стана ясно, че язовирът е пълен, проблеми с водата няма и към към него трябва да се свържат габровските села и Севлиево. Премиерът поиска доклад до сряда. Затова ще са нужни към 14-15 млн. лева.

Борисов коментира и многото заболели от COVID-19. Каза, че заради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30% и че са отделени 460 млн. лв. повече в новия бюджет за здравеопазване. Коментира и президентския дебат в САЩ, като каза, че като е чул с
какви политически речи и с какви епитети се замерват, се е успокоил, че и в България е нормално да се обиждат така хората.

По-рано днес премиерът разгледа в Габрово новия храм "Св. Онуфрий", който ще бъде осветен на 1 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2 500 домакинства от Димитровград могат безплатно да сменят печките си на твърдо гориво
2 500 домакинства от Димитровград могат безплатно да сменят печките си на твърдо гориво
В Гърция протести на ученици блокираха училища
В Гърция протести на ученици блокираха училища