НОВИНИ

Борисов: Срещата с ПП-ДБ произведе още една разделителна линия

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 28.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Колкото по-бързо забравим вчерашната среща с ПП-ДБ, толкова по-добре, каза Бойко Борисов пред журналисти в НС. Причината е, че тя не е произвела нищо освен още една нова разделителна линия - "помпозната проява за издигане на кандидат кмет на София месеци преди изборите".

"Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тема по управленска програма, защото бюджетът е отражение на управленската програма. Нито тема, свързана с Украйна, пакетите с военна помощ. Нищо от това, което обществото чака. И, разбира се - наводненията. Какви мерки, колко пари, докъде са стигнали комисиите, кога хората в Северозапада ще видят резултати по действията на правителството. По нито една тема не се говори", каза той.

"Така че в момент, в който ние максимални усилия трябваше да положим да изберем управленска програма и бюджет, не го обсъждахме изобщо. От нас се иска само да натискаме копчета, доколкото разбрах", допълни той.

Николай Денков за лидерската среща: Единственият подход е търсенето на консенсус

Борисов засегна и темата с "Възраждане".

"Категорично осъждам тяхното поведение с агресията, провокациите и езика на омразата. Тези, които ги подкрепят са български граждани и всеки може да прецени дали да ги подкрепя повече. Но темата ГЕРБ-"Възраждане" не съществува и ние сме против това, което се случва във Варна, в София, особено агресията, побоищата. Има достатъчно текстове в НК, всяко хулиганство може да бъде наказано", каза той.

Вижте повече във видеото от Десислава Маркова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание на Народното събрание
Заседание на Народното събрание
Юношите до 14 г. на Лудогорец са на финал на турнир в Румъния
Юношите до 14 г. на Лудогорец са на финал на турнир в Румъния