НОВИНИ

Борисов: Уважавам протестиращите, но не и провокаторите. Има критики и към Радев

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:52, 12.09.2020
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов призова протестиращите срещу правителството да кажат какво предлагат и как биха управлявали страната. В Кърджали заедно с председателя на Парламента Цвета Караянчева Борисов присъства на освещаването на новоизградена част от манастирския комплекс "Свети Йоан Предтеча".

Премиерът заяви, че уважава протестиращите, но изпитва неприязън към провокаторите на протестите.

Бойко Борисов - министър-председател: Няма досега случай на протестиращи, които са искали нещо от правителството и да не е била проведена среща с тях и след това проблемът им да не е бил решен. Но безспорно тези провокатори, които се появиха в един момент, хвърляха бомби по полицаите, правеха, къртеха в София и безспорно има платени от тях и вие сте го чули. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите.

Борисов коментира, че в протестите участват провалили се партии и политици.

Бойко Борисов - министър-председател: Аз бих с удоволствие коментирал протестите, ако едната вечер говори социалният им министър, който би бил социален министър, другата вечер финансовият, третия икономическият и тогава с право да сравните с нас и да кажем заповядайте, елате управлявайте. Нека да чуем нещо от тях - как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези.

На въпрос за критиките, които евродепутатът Клеър Дейли отправи към него и главния прокурор Иван Гешев, Борисов отговори, че има критики и към президента Румен Радев.

Бойко Борисов - министър-председател: Вижте, затова в ада на българския казан няма охрана. Едните топят мен, ние топим Радев, нали едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите.

За редовните избори ще бъдат осигурени машини за гласуване, но при предсрочни това може да не е възможно, заради сроковете на доставка, коментира председателят на Парламента Цвета Караянчева.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Показали сме във времето, че можем да подаваме оставка и отново да печелим, когато друг прави избори.

Премиерът и председателят на Парламента присъстваха на освещаването на новоизградени постройки в средновековния манастирски комплекс "Свети Йоан Предтеча". Възстановяването на манастира започва преди десет години и стана възможно със средства отпуснати от държавата.

Държавата помага и на църквата, и на Мюфтийството, изтъкна премиерът и посочи днешното събитие в навечерието на Кръстовден като пример за етническа толерантност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристъл Палас с минимален успех срещу Саутхемптън
Кристъл Палас с минимален успех срещу Саутхемптън
Аршинкова и Топалова отпаднаха на турнира във Варна
Аршинкова и Топалова отпаднаха на турнира във Варна