НОВИНИ

Борисов за предложението на Главчев да бъде и външен министър: Тази тема не е моя

Той заяви, че никой повече от ПП-ДБ не е помогнал на Путин

бойко борисов герб носи отговорност мвнр даниел митов стане министър
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 20.04.2024
Чете се за: 03:47 мин.
У нас
Слушай новината

Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан с предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да поеме и Министерството на външните работи.

На въпрос дали сагата с външния министър приключи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори:

"Не знам, питайте ме само каквото зависи от мен."

Попитан за коментар на Главчев, че може да бъде и външен министър и задочния отговор на президента, че предложението е "авангардно" и Главчев все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, Борисов каза:

"Той не знае, той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа. Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове - аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи."

"Партия ГЕРБ не приема услужливите медии. На ПП да не зададат нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на "Подуене" от ПП, а майката е министър. Или как Гвоздейков е министър? Как Вътев остана министър? Как областните управители, с кое право са от ПП в момента в Пловдив? Та само за външния министър ви диктуват да питате?"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от Пловдив енергийната политика по времето на кабинета "Денков".

"Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте. 3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина. Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят - всичко излиза на яве", каза лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов коментира и обсъждания договор с турската компания „Боташ“.

"Към днешна дата той е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа, тогава той ще стане изгоден", смята лидерът на ГЕРБ.

"Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна", каза още той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холгер Руне няма да защити титлата си от турнира по тенис в Мюнхен
Холгер Руне няма да защити титлата си от турнира по тенис в Мюнхен
ИАРА конфискува незаконни риболовни уреди край Бургас
ИАРА конфискува незаконни риболовни уреди край Бургас