НОВИНИ

Борусия Дортмунд не успя да победи новака в Бундеслигата Хайденхайм

Борусия Дортмунд Юлиан Бранд Емре Джан
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:51, 02.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицешампионът в Бундеслигата Борусия Дортмунд записа второ поредно равенство от началото на сезона във футболното първенство на Германия, след като не успя да победи новака Хайденхайм и завърши при 2:2 на своя „Сигнал Идуна Парк“ в двубой от третия кръг.

Борусия Дортмунд заема шесто място с 5 точки, а тимът на Хайденхайм е 13-и с една точка, която е и първа за клуба въобще в Бундеслигата.

Домакините пропиляха два гола аванс от първите минути на срещата. Юлиан Бранд изведе състава от Дортмунд напред за 1:0 в седмата минута, а в 15-ата капитанът Емре Джан се разписа от дузпа за 2:0.

Футболистите на Борусия Дортмунд пропуснаха още няколко възможности след атаки, завършени от Дониел Мален и Карим Адейеми, а вратарят на гостите Кевин Мюлер също имаше сериозна заслуга във вратата му да не паднат повече попадения.

Хайденхайм намали изоставането си в 61-ата минута, когато нападателят Ерен Динкчи бе точен за 1:2. Тим Клайндинст донесе точката за гостите след като реализира от дузпа в 82-ата минута на двубоя след нарушение на Себастиен Алер.

Влезлият като резерва Феликс Нмеча удари греда за домакините в 11-ата минута на добавеното време.

В последните десетина минути за Борусия дебютира новото попълнение Никлас Фюлкруг.

„През първото полувреме видяхме доста от нещата, които искаме да показваме, но през второто демонстрирахме лице, което сме показвали прекалено често в миналото. Имахме много шансове, а позволихме на мача да излезе от контрола ни. Разбирам раздразнението, защото аз също го усещам“, заяви старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ига Швьонтек се наложи лесно срещу Кая Юван на US Open
Ига Швьонтек се наложи лесно срещу Кая Юван на US Open
Индия с първа мисия до Слънцето
Индия с първа мисия до Слънцето