НОВИНИ

Борусия Дортмунд отново не успя да спечели в Бундеслигата и стигна само до реми у дома срещу Майнц

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:26, 19.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
борусия дортмунд отново успя спечели бундеслигата стигна хикс дома майнц
Слушай новината

Борусия Дортмунд продължи с неубедителните си изяви в германската Бундеслига, след като в двубой от междинния 16-и кръг направи 1:1 като домакин срещу Майнц.

На "Сигнал Идуна Парк", за радост на привържениците по трибуните, вестфалци откриха резултата в 28-ата минута чрез Юлиан Бранд, който беше точен след чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

Малко преди почивката обаче Филип Мвене от състава на гостите достави отлично центриране за Сеп ван ден Берг, който с глава отблизо възстанови равенството.

През втората част отборът на Майнц на пръв поглед изглеждаше като по-опасния, въпреки че в края "жълто-черните" също имаха своите шансове да стигнат до второ попадение, но в крайна сметка гол не падна и така мачът завърши без победител.

След този резултат, който предизвика и освирквания по трибуните, Борусия Дортмунд остава на 5-о място в подреждането с 27 точки и потенциално може да посрещне Нова година на цели шест пункта от топ 4, ако в утрешния ден Щутгарт спечели домакинството си на Аугсбург.

Равенството пък временно измъкна Майнц от опасната зона, като тимът заема 15-а позиция с 10 пункта, колкото имат и останалите тимове от 16-о до 18-о място.

По същото време в друга среща от междинния кръг Хофенхайм и Дармщад също не се победиха и направиха зрелищно 3:3. Илас Бебу и Тим Скарке вкараха по две попадения за своя тим, а точни още бяха Андрей Крамарич за Хофе и Лука Пфайфер за "лилиите".

Така, Хофенхайм временно се изкачи до 6-ото място в подреждането с 24 точки, колкото има и Фрайбург, който обаче е с мач по-малко. Дармщад е на последен 18-и с 10 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фрозиноне разби Наполи насред "Естадио Диего Армандо Марадона" и продължава напред за Купата
Фрозиноне разби Наполи насред "Естадио Диего Армандо Марадона" и продължава напред за Купата
"Съединението прави силата" или "Всеки сам си преценя" - равносметка за 2023 г. в "Референдум"
"Съединението прави силата" или "Всеки сам си преценя" - равносметка за 2023 г. в "Референдум"