НОВИНИ

Борусия (Дортмунд) с успех за Купата на Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:37, 23.12.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
борусия дортмунд успех купата германия

"Жълто-черните" надделяха при гостуването си на втородивизионния Айнтрахт (Брауншвайг) с 2:0 и записаха втора победа под ръководството на временния си наставник Един Терзич.

Гостите поведоха още в 12-та минута, когато Матс Хумелс отбеляза след разбъркване в наказателното поле на тима от северна Германия.

След този епизод съставът на Дортмунд контролираше изцяло събитията на терена, но въпреки това трябваше да чака до заключителните минути на срещата, за да отбележат втори гол.

В добавеното време на мача Марко Ройс изведе в отлична позиция Джейдън Санчо и англичанинът преодоля стража на гостите, след което на опразнената врата оформи крайното 0:2.

Борусия (Мьонхенгладбах) пък нямаше никакви затруднения и спечели с 5:0 срещу четвърторазрядния Елферсберг.

Друг елитен тим обаче Хофенхайм допусна драматично поражение у дома от втородивизионния Гройтер Фюрт с 6:7 след изпълнение на дузпи.

Редовното време завърши при резултат 2:2, като в самия край гостите можеха да спечелят, но Паул Сегуин пропусна да отбележи от бялата точка.

При дузпите Кевин Фогт имаше шанс да донесе успеха на домакините, но пропусна при петото решително изпълнение.

В последствие при деветите дузпи Касим Нуху не успя да вкара, а Марко Майерхьофер реализира, за да прати Гройтер Фюрт в следващата фаза.

Друг втородивизионен тим Падерборн също изненада елитен отбор в лицето на Унион (Берлин), надигравайки го с 3:2 като гост.

Точен за гостите на два пъти беше Свен Мичел, но дори това можеше да не бъде достатъчно, тъй като в последните минути на срещата столичани удариха греда и пропуснаха да пратят срещата в продължения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Златната" Юлияна Янева: Исках да се откажа от борбата, бях рухнала
"Златната" Юлияна Янева: Исках да се откажа от борбата, бях рухнала
Нов закон предвижда пожизнен имунитет на бившите президенти на Русия
Нов закон предвижда пожизнен имунитет на бившите президенти на Русия