НОВИНИ

Борусия записа трети пореден успех в Германия и оглави временно подреждането в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:27, 29.09.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
борусия записа трети пореден успех германия оглави временно подреждането бундеслигата
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Борусия Дортмунд записа третия си последователен успех в Бундеслигата, след като в откриващия двубой от 6-ия кръг надигра с 3:1 като гост Хофенхайм.

Победата изкачи вестфалци временно на върха в подреждането с актив от 14 точки, но всичко това преди утрешния сблъсък между Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг и още мачовете на Байер Леверкузен и Щутгарт.

След второто си допуснато поражение през кампанията Хофенхайм отстъпи с едно място до 6-ата позиция с актив от 12 пункта.

На стадион "Рейн-Некар Арена" гостите нанесоха своя първи удар в 18-ата минута, когато груба грешка на "сините" позволи на Юлиан Бранд да чукне топката към Никлас Фюлкруг и нападателят с удар от движение откри резултата, както и головата си сметка с екипа на Дортмунд след трансфера си от Вердер Бремен.

Скоро след това обаче опитният Матс Хумелс сбърка на два пъти в рамките на няколко секунди, като първо подари кълбото на съперника, а след това и препъна в наказателното поле Антон Щах. С отговорността да изпълни отсъдената дузпа се нагърби Андрей Крамарич и хърватинът не сбърка за 1:1.

Броени секунди преди почивката все пак футболистите на Борусия си върнаха аванса чрез вездесъщия Марко Ройс, който се възползва от лошо избита топка от домакинския страж и от близо вкара за 2:1.

Малко след средата на втората част обаче задачата на "жълто-черните" да задържат трите точки се усложни, тъй като Рами Бенсебайни си изкара много бързо две официални предупреждения и така остави своите съотборници с човек по-малко за заключителните 20 минути от двубоя.

Въпреки това футболистите на Един Терзич намериха сили да стигнат и до трети гол, който бе дело на Юлиан Риерсон. В добавеното време норвежецът пое топката дълбоко в своята половина и премина почти целия терен с нея преди да я прати във вратата на Хофенхайм за крайното 3:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автогол на Серхио Рамос донесе победата на Барселона в сблъсъка срещу Севиля
Автогол на Серхио Рамос донесе победата на Барселона в сблъсъка срещу Севиля
Блокадите на "Тракия" и Прохода на републиката остават и през нощта
Блокадите на "Тракия" и Прохода на републиката остават и през нощта