НОВИНИ

Босна и Херцеговина пожела Младен Кръстаич за национален селекционер

босна херцеговина пожела младен кръстаич национален селекционер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 22.06.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина изживява трудни времена, след като се раздели с българския си треньор Ивайло Петев и назначи на неговото място Фарук Хаджибегич. В първите си четири мача босненците претърпяха три поражения, но най-болезнено е последното с 0:2 от Люксембург. Предвид спецификата на назначението на Хаджибегич, негово уволнение преди септемврийските мачове.

Малко странно, днес порталът n1info.ba съобщава, че селекционерът на България Младен Кърстаич може да поеме Драконите.

"Отборът изглеждаше безидейен, отчаян, тотално подчинен физически, но и тактически и в резултат дойде поражение срещу слаб съперник. Обществото, както и ръководството на футболната асоциация, са недоволни от работата на Фарук Хаджибегич. След началната победа срещу Исландия, отборът ни претърпя поражение от Словакия, Португалия и споменатия Люксембург. Въпреки че треньорът обяви, че няма да "вдига котва", все повече се говори за уволнението на опитния специалист, а сега започнаха спекулации и за негов наследник.

Порталът Mozzart Sport съобщава, че настоящият селекционер на България Младен Кръстаич е основният кандидат за наследник на Хаджибегич.

"Настоящият селекционер на България от известно време е в новините на местните медии, които вече нашумяха около уволнението му, но равенството със Сърбия в миналия кръг успя поне малко да изглади нещата", пише босненското издание.

Предвид обстоятелствата обаче, такъв развой е малко вероятен. На първо място БФС няма намерение да гони сръбския треньор на България. Ако се стигне до раздяла, то футболната централа в София ще търси неустойка от босненските си колеги. А и самият специалист едва ли би потеглил към Сараево, тай като малко по малко започва да се вижда плодът от работата му. А и Футболната федерация на Босна и Херцеговина едва ли може да му извади по-добро предложение във финансово отношение.

Любопитното е, че бившият централен защитник на Шалке 04 и на Вердер Бремен е бил вариант за Босна и Херцеговина два пъти. Първият път е било преди назначението на Ивайло Петев, а вторият – след напускането на българина. И в двата случая обаче двете страни не са стигнали до споразумение. Самият треньор е роден на територията на Босна и Херцеговина, когато тази страна е била съставна част от бивша Югославия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабна полицейска акция се провежда в Пловдив
Мащабна полицейска акция се провежда в Пловдив
Този петък "В кадър" гледайте филма на Мира Добрева "Въртележка"
Този петък "В кадър" гледайте филма на Мира Добрева "Въртележка"