НОВИНИ

Бостън изравни плейофната серия с Филаделфия

бостън изравни плейофната серия филаделфия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:04, 04.05.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Бостън Селтикс изравни на 1:1 победи серията с Филаделфия 76ърс от полуфиналите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. В собствената си зала "ТД Гардън" "келтите" се наложиха с категоричното 121:87 и взеха реванш за поражението, което допуснаха 48 часа по-рано със 115:119.

Домакините имаха превъзходство във всички компоненти от играта, но най-сериозно бе то в стрелбата от тройката. Баскетболистите на Бостън вкараха 20 пъти от далечна дистанция от 51 опита, докато Сиксърс завършиха със само шест тройки от 30 опита.

До полувремето гостите се държаха близо до съперника си. След първите 24 минути игра резултатът бе 57:49 в полза на Селтикс, но в третата четвърт мачът се реши. Домакините направиха серия от 31:9 точки, с която авансът им достигна до 92:63 и до края срещата се доиграваше.

Най-резултатен за победителите бе Джейлън Браун с 25 точки. Още 23 от пейката прибави Малкълм Брогдън. Дерик Уайт и Маркъс Смарт пък вкараха по 15 точки.

За тима на Филаделфия Тобайъс Харис реализира 16 точки. Джоел Ембийд, който 24 часа по-рано бе обявен за "Най-полезен играч" през редовния сезон в НБА, се завърна в игра след близо двуседмично отсъствие заради травма в коляното с 15 точки и 5 чадъра за 26 минути на терена. Тайрийс Макси вкара 13 точки, а Джеймс Хардън, който в първия мач реализира 45 точки, сега остана далеч от тези показатели и записа 12 точки и 10 борби.

Серията се пренася във Филаделфия за мачове номер 3 и 4. Следващият двубой е в нощта на петък срещу събота.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сайтът за наблюдението на цените на храните вече дава ефект, отчита икономическият министър
Сайтът за наблюдението на цените на храните вече дава ефект, отчита икономическият министър
И Неймар на прицел от феновете на ПСЖ (ВИДЕО)
И Неймар на прицел от феновете на ПСЖ (ВИДЕО)