НОВИНИ

Ботев Пд - Левски и Лудогроец - Етър в съботната програма на втория кръг от Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:32, 22.07.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
ботев левски лудогроец етър съботната програма втория кръг първа лига
Слушай новината

Отборите на Ботев Пловдив и Левски излизат тази вечер един срещу друг на стадион "Христо Ботев" в дербито на втория кръг от новия сезон в Първа лига.

Преди само няколко месеца тези два тима отново се срещнаха при тържественото откриване на "Колежа" след близо 10-годишната реконструкция, а тогава феновете на домакините създадоха една невероятна атмосфера, която може да се очаква и днес въпреки високите температури.

"Жълто-черните" са все още в търсене на своя първи гол и първа победа на новия стадион в официална среща, тъй като през лятото надиграха гръцкия Арис в контрола.

От друга страна пък тимът на Левски ще се надява да повтори успеха си в Пловдив от месец април тази година, като футболистите на Николай Костов са и в търсене на своята първа победа за новия сезон, след като на старта загубиха у дома срещу ЦСКА 1948.

Дербито между Ботев Пловдив и Левски е тази вечер от 19:15 часа.

В късния двубой от програмата от 21:30 часа пък шампионът Лудогорец също ще търси дебютен успех през кампанията у дома срещу новака Етър.

"Орлите" започнаха крайно неубедително сезона, допускайки поражения от косовския Балкани и новака в българския елит Крумовград. Все пак в последната си среща разградчани напомниха за себе си и разбиха косоварите с 4:0 като домакини, за да продължат напред към втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Двубоят срещу Етър на "Хювефарма Арена" ще ни предложи и един любопитен треньорски дуел между Ивайло Петев и Емануил Луканов, като наставникът на "виолетовите" бе помощник на своя колега в арабския Ал Кадсия и полския Ягелония.

През миналия сезон пък Луканов, който дълги години работеше в Черно море, изведе Етър Велико Търново до промоция за Първа лига и върна тима в родния футболен елит след двугодишна пауза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Сърбия и Румъния
Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Сърбия и Румъния
Гимнастиците и джудистите заминаха за Европейския младежки олимпийски фестивал в Марибор
Гимнастиците и джудистите заминаха за Европейския младежки олимпийски фестивал в Марибор