НОВИНИ

Ботев Пд организира специална церемония по преименуването на клубната база

С решение на общинския съвет от месец юни базата вече носи името на легендарната фигура на "жълто-черните" Никола Щерев – Старика, а на 3 октомври тази година ще бъдат отбелязани 94 години от първата титла Ботев Пд, спечелена под ръководството на Щерев.

Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 20.09.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив обяви на клубния сайт, че организира специална церемония по преименуването на клубната база, която, с решение на общинския съвет през месец юни, вече ще носи името "Никола Щерев – Старика".

Събитието ще се проведе на 3 октомври, когато "жълто-черните" ще отбележат 94 години от спечелването на първата си шампионска титла, която идва именно под ръководството на Никола Щерев.

Ето ги официалното съобщение от ПФК Ботев Пд по повод церемонията:

"На 3 октомври любимият ни клуб ще отбележи 94 години от спечелването на първата шампионска титла по футбол, завоювана от четата на Никола Щерев – Старика през далечната 1929 година.

На същата знакова за всички „жълто-черни“ сърца дата, на базата на Ботев в Коматево ще се проведе тържествена церемония, на която ще бъде официализирано и нейното ново име – „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“.

По този повод, както и като част от сътрудничеството между ПФК Ботев и Фондация Жълто и Черно , на фасадата на централната трибуна от страната на „Коматевско шосе“ ще бъдат монтирани и изготвените за тази цел метални букви с новото име, чиито светлини ще огреят спортния комплекс на 3 октомври точно в 19:12 часа.

Тяхното поставяне ще започне на 1 октомври, като настоящите такива ще бъдат демонтирани и преместени на подходящо за целта място.

На предстоящото събитие са поканени да присъстват ветерани на Ботев, представители на местната власт, всички формация на ДЮШ на клуба, както и организираните привърженици на „жълто-черните“ от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции БУЛТРАС.

Водещ на церемонията ще бъде Валери Станков, а сред присъстващите на събитието ще бъдат и наследниците на Никола Щерев – Мирослава Кацарова и Никола Солаков.

Програмата ще започне в 18:30 часа в кафето на централната трибуна, където ще се състои среща на поколенията, на която легендарните бивши футболисти на Ботев ще могат да поговорят с привържениците на фона на изложба, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор на Ботев от 1929 година. Отново там ботевистите ще могат да си направят и снимки с репликата на Царската купа, спечелена от Никола Щерев и неговите съотборници в директен мач срещу Левски в София.

В интервала 18:30 – 19:30 часа движението по „Коматевско шосе“ в района на „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“ ще бъде ограничено за автомобили, а всички, които желаят да присъстват на церемонията ще могат да оставят колите си на прилежащия към комплекса паркинг".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михал Пробиеж е новият селекционер на националния отбор на Полша
Михал Пробиеж е новият селекционер на националния отбор на Полша
Пьотр Нестеров потегли с успех на турнира в Куршумлийска баня
Пьотр Нестеров потегли с успех на турнира в Куршумлийска баня