НОВИНИ

Ботев Пд ще почете тази вечер паметта на Тоско Бозаджийски

На днешния 5 януари се навършват точно 4 години, откакто Тоско беше убит при сблъсъци с фенове на гръцкия ПАОК в Солун, а по този повод днес в 18:30 часа ще бъде отворена Южната трибуна на стадион "Христо Ботев", за да могат всички желаещи да отдадат почит на загиналия фен на "жълто-черните"

ботев почете вечер паметта тоско бозаджийски
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:56, 05.01.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив ще почете паметта на своя привърженик Тоско Бозаджийски, който бе убит на 5 януари 2020 година след сблъсък с фенове на гръцкия ПАОК в Солун.

От "жълто-черния" футболен клуб обявиха, че по този повод днес в 18:30 часа ще бъде отворена Южната трибуна на стадион "Христо Ботев" за всички привърженици на "канарчетата", желаещи да си спомнят за Тоско и да отдадат почит към личността му.

Ето го и цялото съобщение от Ботев Пловдив:

"На днешната дата преди 4 години в Солун безмилостно беше убит един от най-верните и дейни привърженици на „жълто-черните“ – Тоско Бозаджийски.

ПФК Ботев е съпричастен с мъката на неговите близки и приятели, като застава на страната на всички онези, търсещи справедливост за брутално и престъпно отнетия му живот.

По този повод, както и за да отдаде нужното уважение към личността на Тоско Бозаджийски, в 18:30 часа ръководството на ПФК Ботев ще отвори вратите на Трибуна "Юг" за всички ботевисти, желаещи да си спомнят за него, почитайки го подобаващо в неговия втори дом.

Справедливост за Тоско!
Поклон пред паметта му!"

Както е известно, по-рано през миналата година Ботев и гръцкият Арис Солун изиграха приятелска среща в памет на Тоско Бозаджийски, а от пловдивския клуб запазиха и специално място за него на Южната трибуна на "Колежа".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психично болен уби съпругата си във Видин
Психично болен уби съпругата си във Видин
Двама са задържани след опита за финансова измама през интернет във Велико Търново
Двама са задържани след опита за финансова измама през интернет във Велико Търново