НОВИНИ

Ботев (Пловдив) е трети след победа над съименника си от Враца

ботев пловдив стана трети победа съименника враца
Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 30.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев (Пловдив) постигна успех с 2:1 над Ботев (Враца) в двубой от междинния 17-и кръг на футболното ни първенство.

"Канарчетата" откриха резултата в 11-ата минута чрез Маркиньос, който получи извеждащо подаване зад защитата на врачани от Тодор Неделев и с удар по тревата преодоля стража Красимир Костов за 1:0.

В началото на второто полувреме Ботев (Враца) можеше да изравни резултата след груба грешка в домакинската отбрана. Дориан Бабунски бе изведен очи в очи с вратаря на домакините Георги Аргилашки, но ударът на северномакедонецът срещна страничната греда.

В ответната атака Ботев (Пловдив) удвои преднината си, след като Емануел Току получи топката от Тодор Неделев в центъра на терена и с фалцов удар от границата на наказателното поле разпечата за втори път вратата на гостите от Враца.

Момчетата на Даниел Моралес намалиха изоставането си в 78-ата минута, когато Валери Христов центрира в наказателното поле на "жълто-черните", а Дориан Бабунски изпревари Самюел Супрайен и с удар от воле направи безпомощен Аргилашки.

Днешната победа в Коматево изкачи състава на Азрудин Валентич на третото място във временното класиране с актив от 29 точки. Ботев (Враца) остава 12-и с 13 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омикрон е циркулирал в Европа значително по-рано
Омикрон е циркулирал в Европа значително по-рано
Седем златни кози в чест на Лионел Меси пред Айфеловата кула
Седем златни кози в чест на Лионел Меси пред Айфеловата кула