НОВИНИ

Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 не успяха да се надхитрят в директен сблъсък за седмото място в Първа лига

Двубоят бе белязан от неприятния сблъсък между Джеймс Ето'о и Антонио Вутов, при който нападателят на "червените" бе изнесен от терена на носилка.

ботев пловдив цска 1948 успяха надхитрят директен сблъсък седмото първа лига
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:23, 06.05.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 завършиха при нулево равенство в среща от 32-ия кръг на футболната Първа лига. Двата тима изиграха равностоен мач на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, в който гол на "канарчетата" в 85-та минута бе отменен след намеса на системата ВАР.

Двубоят започна с много неприятен сблъсък между Джеймс Ето‘о и Антонио Вутов. Точно след 60 секунди игра двамата удариха главите си при единоборство за висока топка. Нападателят на ЦСКА 1948 бе изнесен от терена на носилка и бе принудително заменен от Марто Бойчев, докато полузащитникът на домакините все пак успя да продължи срещата.

В 32-та минута „жълто-черните“ разиграха бързо в противниковата половина и Уме Емануел бе изведен отляво в наказателното поле, но стреля встрани от целта. Минута по-късно пък изстрел на Кристиан Нвачукув бе блокиран, след като новото попълнение на Ботев се озова на стрелкова позиция в пеналтерията.

В 75-та минута вратарят на ЦСКА 1948 Петър Маринов спаси шут на Дилан Мертенс. След това гостите сбъркаха при изнасянето на топката и Джеймс Ето‘о отправи силен удар от около 20 метра, който обаче прелетя над вратата.

Десет минути по-късно "жълто-черните" стигнаха до гол. Защитата на "червените" не се ориентира по най-добрия начин при центриране от корнер и Ивайло Видев засече с глава, топката се отби в гредата, а при добавката Мертенс реализира в опразнената врата. След преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР обаче попадението бе отменено заради засада. Така двубоят завърши при нулево равенство.

Така Ботев и ЦСКА 1948 продължават да делят седмата позиция в подреждането с по 45 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху не одобри споразумението на Хамас за прекратяване на огъня
Нетаняху не одобри споразумението на Хамас за прекратяване на огъня
Матс Хумелс: Искам да взема решение за бъдещето си наистина късно
Матс Хумелс: Искам да взема решение за бъдещето си наистина късно