НОВИНИ

Ботев Пловдив измъкна минимална победа срещу Славия след вратарска грешка

Това бе осма победа за "жълто-черните" от началото на сезона, като последните седем от тях идват с резултат 1:0. 

ПФК Ботев Пловдив
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:48, 19.10.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив постигна трета поредна победа в Първа лига, след като „канарчетата“ надделяха с минималното 1:0 над Славия като домакини в среща от отложения осми кръг на шампионата. Единственото попадение в мача реализира Николай Минков в 60-ата минута след сериозна грешка на вратаря на „белите“ Николай Кръстев, който изпусна топката при далечен изстрел на десния краен бранител.

Интересното е, че това бе осма победа за "жълто-черните" от началото на сезона, като последните седем от тях идват с резултат 1:0.

С успеха „канарчетата“ продължават да са на трето място в класирането с 25 точки в актива си, с 3 по-малко от Левски и Лудогорец, които делят първата позиция. Славия е на 11-ата позиция в подреждането с 11 точки, колкото има и тимът на Локомотив София.

Двубоят на стадион "Христо Ботев" стартира равностойно. В десетата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като при пас на Константинос Балоянис топката срещна ръката на Мартин Георгиев. След бърз преглед на ситуацията от ВАР-арбитрите обаче наказателен удар не бе отсъден.

В средата на първото полувреме Славия стигна до първи шанс за гол. Иван Минчев центрира от фаул към непокрития Галин Иванов, който обаче не успя да нанесе достатъчно силен изстрел с глава и Ханс Кристиан Бернат улови безпроблемно.

Точно след час игра Ботев поведе в резултата след сериозна вратарска грешка. Николай Минков стреля коварно от дистанция, топката тупна пред Николай Кръстев, който не успя да я улови и тя мина между краката му, за да се озове в мрежата – 1:0.

В 79-ата минута Кристиан Нвачукву можеше да сложи точка на спора с второ попадение след подаване на Алекса Мараш, но от дъгата на наказателното поле нигериецът стреля над напречната греда.

До края на мача гостите от столицата потърсиха изравнително попадение, но Ботев задържа аванса си, за да се поздрави с успех.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маринела Нинева и Иван Андреев станаха шампиони на състезание по крос кънтри в Луковит
Маринела Нинева и Иван Андреев станаха шампиони на състезание по крос кънтри в Луковит