НОВИНИ

Ботев Пловдив надигра десет души от Берое с хеттрик на Антоан Бароан

Ивелин Попов Ботев Пловдив Берое
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:10, 30.09.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Хеттрик на Антоан Бароан и гол на Ивелин Попов донесоха трета победа на Ботев Пловдив от началото на сезона в Първа лига, след като "канарчетата“ надиграха Берое с категоричното 4:1 като домакин в среща от 12-ия кръг на шампионата.

В 33-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Антоан Бароан бе препънат от Божидар Пенчев в наказателното поле и главният съдия Ивелин Занев посочи бялата точка. Потърпевшият Бароан се зае с изпълнението на наказателния удар и не сбърка, за да даде аванс на своя тим.

Във втората минута от добавеното време на първата част играчите на Хосе Луис Ачиари отново бяха близо до попадение, но силен шут на Сантиаго Годой от около 20 метра срещна дясната греда на Даниел Кайзер.

Две минути след подновяването на играта през втората част Ботев поведе с 2:0. Антоан Бароан вкара втория си гол в мача с мощен удар от около 22-23 метра, който не остави шансове на Хуан Пабло Лунгарсо, за да удвои аванса на своя тим.

В 62-ата минута заралии останаха с човек по-малко на терена. Френският нападател на „канарчетата“ бе изведен зад защитата на Берое, вратарят на гостите излезе напред и в опита си да изпревари Бароан игра с ръка извън наказателното си поле, заради което бе изгонен с директен червен картон. При последвалия пряк свободен удар топката срещна ръката на Енцо Ойос и домакините получиха втора дузпа в мача, която отново бе реализира от Антоан Бароан за 3:0.

В 85-ата минута Берое взе пак реализира почетно попадение чрез Джани Политино, който вкара дебютния си гол с екипа на „заралии“ след асистенция на Енцо Ойос.

Само минута по-късно обаче „канарчетата“ вкараха четвърти гол. Капитанът на „жълто-черните“ Ивелин Попов напредна през центъра и завърши с прецизен удар от границата на наказателното поле, за да оформи крайния резултат - 4:1.

Ботев Пловдив изпревари временно Ботев Враца и Пирин Благоевград и се изкачи на 10-ата позиция в подреждането с актив от 12 точки, колкото има и Хебър Пазарджик. Берое продължава да заема осмото място с 2 точки повече от „канарчетата“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн Мюнхен заличи пасив от два гола и спечели точка срещу Лайпциг
Байерн Мюнхен заличи пасив от два гола и спечели точка срещу Лайпциг
Реал Мадрид се наложи над Жирона и изпревари Барселона на върха в Ла Лига
Реал Мадрид се наложи над Жирона и изпревари Барселона на върха в Ла Лига