НОВИНИ

Ботев Пловдив надигра Пирин с гол на Неделев

Ботев Пловдив Тодор Неделев
Снимка: ФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 06.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив победи Пирин с минималното 1:0 в мач от 14-ия кръг на родния елит. Тодор Неделев отбеляза победния гол в 22-ата минута, а Георги Аргилашки спаси дузпа на Красимир Станоев преди паузата.

Гостите откриха резултата в 22-ата минута. Емануел Току изведе Антоан Бароа сам срещу противниковия вратар, но Ник Хенгелман спаси. Топката остана във владение на жълто-черните и Тодор Неделев направи резултата 1:0 след удар в наказателното поле.

Атаките на домакините станаха по-опасни и към края на първото полувреме получиха дузпа след нарушение срещу Антон Карачанаков. Георги Аргилашки отрази 11-метровият наказателен удар, изпълнен от Красимир Станоев.

След почивката и двата отбора играеха офанзивно. Футболистите на Уорън Фийни търсеха изравнително попадение, докато пловдивчани искаха да подпечатат успеха си с втори гол и да отстранят интригата в сблъсъка. Най-чистото положение дойде за Маркиньос, който изпрати топката в аут, след като бе изведен очи в очи с вратаря от Тодор Неделев.

Ботев Пловдив се изкачи до втората позиция в класирането с актив от 25 точки. Пирин се намира в зоната на и е 11-и с 11 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Климатични протести, Грета Тунберг държи реч в Глазгоу
Климатични протести, Грета Тунберг държи реч в Глазгоу
Манчестър Сити победи Юнайтед в градското дерби
Манчестър Сити победи Юнайтед в градското дерби