НОВИНИ

Ботев Пловдив обърна Локомотив София за първа победа под ръководството на Стефан Стоянов

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:23, 01.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
ботев пловдив обърна локомотив софия първа победа ръководството стефан стоянов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив постигна обрат от 0:1 до 2:1 при визитата си на Локомотив София в двубой от предпоследния четвърти плейофен кръг на Първа лига.

Столичните „железничари“ откриха резултата на стадион „Локомотив“ в 33-ата минута, когато Антонио Вутов направи опит за двойно подаване със Станислав Костов в наказателното поле на „канарчетата“, а нападателят Костов бе повален на земята след шпагат на Николай Минков в краката му и реферът Железов отсъди дузпа в полза на домакините. Зад топката застана Вутов, който се разписа в обратния долен десен ъгъл на вратаря Георги Аргилашки.

Радостта на „червено-черните“ бе мимолетна, тъй като „жълто-черните“ възстановиха равенството четири минути по-късно. Рой Херман получи топката в половината на Локомотив, напредна към пеналтерията и пусна диагонално извеждащо подаване по земя към връхлитащият Николай Минков, който спечели единоборство с Матеус Дуарте и с изстрел от близка дистанция прати кълбото в горния десен ъгъл на стража Бубакар Гайе.

Ботев Пловдив направи пълен обрат в 50-ата минута. Голмайсторът Ников пусна дълго извеждащо подаване по десния фланг към Абдулай Траоре, който нахлу в наказателното поле на домакините и с мощен шут закова топката в далечния горен десен ъгъл на Гайе.

В последните секунди на срещата домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Карлос Франса получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.

В класирането тимът на Стефан Стоянов заема десетата позиция с актив от 36 точки, на шест пункта зад деветия Локомотив София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар бушува край Созопол (ВИДЕО)
Голям пожар бушува край Созопол (ВИДЕО)
Спалети бе избран за най-добър треньор в Серия А за сезона
Спалети бе избран за най-добър треньор в Серия А за сезона