НОВИНИ

Ботев Пловдив предложи стадион "Христо Ботев" да приеме финала в турнира за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:54, 14.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
стадион
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изпрати писмо до кмета на града Костадин Димитров, в което от "жълто-черния" клуб изразиха намерението си за това техният дом - стадион "Христо Ботев" да приеме финала в турнира за Купата на България през този сезон.

Според "канарчетата" реализирането на подобна идея би било и проява на "жест към държавата, която в годините осигури огромно финансиране, за да може България да има спортно съоръжение, отговарящо на всички европейски и световни изисквания".

В същото време от Ботев Пловдив обявиха, че излизат с това предложение целенасочено преди Конгреса на БФС на 15 март, за да може новият президент на централата да има време да вземе евентуално решение по темата.

Към днешна дата турнирът за Купата на България се намира във фазата на полуфиналите, където предстои да наблюдаваме сблъсъците Лудогорец-Хебър Пазарджик и Ботев Пловдив-ЦСКА.

Победителите в тях ще се срещнат в големия финал през месец май, като ако в действителност той се проведе в Пловдив, то това ще бъде първият случай от 2000 година насам, в който "Града под тепетата" ще приеме сблъсъка за трофея. Тогава домакин е отново стадион "Христо Ботев", а Левски побеждава Нефтохимик Бургас с 2:0.

За последно пък финал в турнира за Купата на България се проведе извън София през 2015 година, когато на стадион "Лазур" в Бургас Черно море надиграва драматично Левски с 2:1 след продължения, за стигнат варненци до исторически първи триумф в надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България номинира Кристалина Георгиева за втори мандат като управляващ директор на МВФ
България номинира Кристалина Георгиева за втори мандат като управляващ директор на МВФ
Софийският университет: Патриарх Неофит ще остави неизличима диря в академичния живот
Софийският университет: Патриарх Неофит ще остави неизличима диря в академичния живот