НОВИНИ

Ботев Пловдив проведе първа тренировка на турска земя

ботев пловдив проведе първа тренировка турска земя
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ПФК Ботев Пловдив
13:58, 22.01.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив вече е в Турция и проведе първата тренировка от подготвителния си лагер в курортния град Белек.

"Жълто-черните" пристигнаха в южната ни съседка в неделя вечер, а днес точно в 10:00 часа местно време играчите на Душан Керкез излязоха за първо занимание, като втората тренировка е предвидена за 17:00 часа.

Наравно със своите съотборници тренираше и новото попълнение на "канарчетата" - нападателят Георги Николов, който беше привлечен от Хебър Пазарджик, след като реализира 8 гола през есенния полусезон в Първа лига.

Междувременно, "канарчетата" информираха, че по време на лагера с отбора ще се готвят и трима футболисти на руския Виста Геленджик - Кристиян Нвачукву, Джон Емануел и Джон Батиги. Те ще присъстват само за периода на подготвителния лагер и ще провеждат тренировъчни занимания с "жълто-черните". Техните качества ще бъдат наблюдавани от спортно-техническото ръководство и спортния директор Артур Платек.

Ръководството на Ботев Пловдив припомни, че наскоро пристигналия в тима десен бек Ехие Укаки беше взет именно от състава на Виста.

С първия тим на "канарчетата" по време на лагера в Белек ще се готвят още юношите Дениз Русев, Димитър Папазов, Ивайло Видев, Костадин Татаров, Велиян Видолов, Константин Павлов и Емил Найденов. С отбора за Турция обаче не пътува централният защитник Йонас Там, който лекува контузия.

Във утрешния ден (23 януари) Ботев Пловдив ще изиграе и първата си контрола на турска земя, а съперник в проверката ще бъде полският Гурник Забже.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата хеликоптерна площадка в София вече е част от спешната медицинска помощ по въздух
Първата хеликоптерна площадка в София вече е част от спешната медицинска помощ по въздух
Създаване на социална кухня към православната църква инициират Доган и Пеевски
Създаване на социална кухня към православната църква инициират Доган и Пеевски