НОВИНИ

Ботев Пловдив срещу Спартак Москва в последната си контрола в Дубай

ботев пловдив спартак москва последната контрола дубай
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 26.01.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт

Отборът на Ботев Пловдив излиза срещу Спартак Москва в последната си контрола от лагера в Дубай. Двубоят е в петък от 10:00 часа българско време.

Спарингът ще се играе на спортен комплекс "JA Sports Centre & Shooting Club", на който се проведоха и предходните две проверки за "канарчетата". Отборът на Ботев завършва лагера си в Дубай с тази контролна среща, след като направи 4:4 срещу Рига и победи с 2:1 Урал.

Спартак Москва, който печели 12 пъти съветското първенство и 10 пъти руското първенство, е най-успешният клуб в Русия. Отборът от Москва печели и 10 купи на Съветския съюз, 4 купи на Русия и 1 Суперкупа на Русия. Спартак достига до полуфиналите и в трите европейски клубни турнира. През този сезон в Руската Висша Лига, Спартак заема 2 място след Зенит Санкт Петербург. От лятото треньор на Спартак е 33-годишният испански специалист Гийермо Абаскал. С него "гладиаторите" печелят 14 мача от 23 изиграни срещи, като губи само 5 във всички турнири.

Основен лидер на отбора през този сезон е холандецът Куинси Промес. Той е един от най-известните чуждестранни играчи в историята на клуба. Този сезон той отбелязва 14 гола и 6 асистенции в лигата и 3 гола в купата на страната. Друг важен играч за отбора е руският нападател Александър Соболев. Статистиката му е 9 гола и 4 асистенции за първенство и купа на страната.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експеримент на БНТ: Продажбата на антибиотици е безконтролна
Експеримент на БНТ: Продажбата на антибиотици е безконтролна
След повече от 40 години: Плевен отново има мъжки отбор по волейбол
След повече от 40 години: Плевен отново има мъжки отбор по волейбол