НОВИНИ

Ботев Пловдив триумфира в голов спекталък с осем попадения във Враца

Ботев Пловдив се наложи над Ботев Враца с 5:3

Милен Костов
от Милен Костов
15:29, 21.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Ботев Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 5:3 в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Врачани поведоха в резултата и след това изравниха на два пъти, но не успяха да отговорят на головата мощ на "жълто-черните".

Домакините поведоха в резултата след само 153 секунди игра на стадион "Христо Ботев" във Враца. След разбъркване във вратарското поле Браян Переа се разписа от непосредствена близост.

Пловдивчани обаче изравниха резултата в ответната атака. След извеждащ пас Янис Карабельов преодоля вратаря и изпрати топката в противниковата врата.

Гостите стигнаха до обрат в 28-ата минута. Фаустас Степонавичюс засече от движение успоредно на голлинията подаване в наказателното поле.

След почивката двата отбора продължиха да бележат. Марко Мажуга възобнови равенството за врачани. Нападателят засече подаване на задна греда на Момчил Цветанов.

"Канарчетата" отново отговориха със светкавичен гол, дошъл 3 минути по-късно. Само минута след като се появи на терена, Уме Емануел направи резултата 3:2 с шут извън наказателното поле.

Играчите на Христо Янев продължиха да се борят и получиха дузпа в 62-ата минута за игра с ръка на Константинос Балоянис. Браян Переа удвои головата си сметка с точно изпълнение на 11-метровия наказателен удар.

Футболистите на Душан Керкез не спряха да атакуват и заслужено поведоха в резултата за пореден пут. Резервата Уме Емануел отправи нов кинжален удар, този път по земя, за да върне аванса на тима си.

В 80-ата минута Антоан Бароан също записа името си сред голмайсторите. Французинът стреля с едно докосване от дистанция, като ударът му попадна в горния далечен ъгъл.

Ботев Пловдив се изкачи до 11-ата позиция в класирането с актив от 15 пункта. Ботев Враца остава на 14-ото място в подреждането с 11 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлото време напълни плажовете във Варна и Бургас
Топлото време напълни плажовете във Варна и Бургас
Пожари пламнаха край село Безден и Сливница
Пожари пламнаха край село Безден и Сливница