НОВИНИ

Ботев Пловдив удържа натиска на Пирин и спечели трите точки в Благоевград

Милен Костов
от Милен Костов
17:45, 04.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Ботев Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Ботев Пловдив победи Пирин Благоевград с 4:2 в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Антоан Бароан се отчете с хеттрик за победителите.

Пловдивчани бяха по-активни в атака в началото на срещата. Удар на Антоан Бароан от воле срещна страничния стълб.

Атаките на "канарчетата" се отплатиха в 27-ата минута. Янко Георгиев боксира центриране в наказателното поле, но прати топката в краката на Антоан Бароан, който откри резултата.

Само 5 минути по-късно възпитаниците на Бруно Балтазар увдоиха аванса си на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Гостите получиха дузпа, след като Чебрайлс Макрецкис спъна Самюъл Акере в наказателното си поле. Антоан Бароан реализира 11-метровия наказателен удар.

Домакините отказаха да се предадат и в последните две минути на редовното време от първата част успяха да възобновят равенството. Николай Генов си отбеляза автогол в опит да пресече центриране на Вячеслав Велев. В следващата атака "орлетата" изравниха с гол на Чебрайлс Макрецкис. Латвийският халф си освободи пространство в наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл за 2:2.

Секунди след почивката Антоан Бароан изпрати топката в противниковата врата за трети път, но попадението бе отменено поради засада на Николай Минков.

Дилън Мертенс върна аванса на "жълто-черните" в 64-ата минута. Нидерландецът стреля от движение, а топката срещна крака на Александър Дюлгеров, преди да попадне в мрежата.

Четвърт час преди края на редовното време Антоан Бароан оформи хеттрика си. Нападателят стреля с външен фалц и оформи крайния резултат.

Ботев Пловдив остава на 10-ата позиция в класирането с актив от 42 точки. Пирин Благоевград заема 14-ото място в подреждането с 21 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елизара Янева се класира на четвърфинал на турнир в Италия
Елизара Янева се класира на четвърфинал на турнир в Италия
Възходът на Камила - от любовница до кралица
Възходът на Камила - от любовница до кралица