НОВИНИ

Боян Йотов се окичи с бронза на Европейската купа по джудо в Букурещ

боян йотов окичи бронза европейската купа джудо букурещ
Снимка: БФ Джудо
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 19.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Боян Йотов взе първия си медал от голямо първенство, като се окичи с бронзa на европейската купа по джудо за кадети в Букурещ (Румъния).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Българинът постигна 4 победи в категория до 66 кг., като три от срещите завършиха със "златна" точка, а в малкия финал за отличието победи категорично Страхинжда Малеш - ипон, с което взе реванш от сърбина за загубата си на турнир в Пореч (Хърватия) преди месец.

Преди това младият ни талант записа успех над руснака Роман Кремлиян и турчина Абдулах Тургутлу в продължението и последвал ипон. А на полуфинала Йотов бе спрян от друг сърбин – Алекса Бубало, като битката приключи също в продължението с вадзари.

В категорията на нашето момче стартираха 37 състезатели. Другите ни двама представители в категория до 66 кг – Емил Вълчев и Ален Христов не успяха да стигнат до отличията.

"Много силно състезание и всичките срещи Боян изигра на ниво, каза Красимир Христов, селекционер на националния отбор.

"Разбира се, особен емоционален заряд имаше срещата за бронза срещу съперник, от когото вече е губил. Хубаво е, че Боян успя да се отърси от напрежението и да вземе по категоричен начин победата. Децата дълго време нямаха състезания, заради пандемията, това ни е трето състезание този сезон и радващото е, че вече влизат в ритъм. Иначе тук мерките са доста строги, нямаме право да излизаме от балона. Движението ни е ограничено от залата до хотела и обратно, което малко натоварва, но се свиква", коментира селекционера на националния отбор за кадети Красимир Христов.

През месец май Йотов, който е състезател на столичния "Шун джудо клуб", се окичи със сребро на държавното първенство за младежи.

Снимки: БФ Джудо

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съществуват ли доказателства за нарушения от страна на Гешев?
Съществуват ли доказателства за нарушения от страна на Гешев?
Германия се справя с последствията от наводненията
Германия се справя с последствията от наводненията