НОВИНИ

Божидар Краев и Мидтиланд изхвърлиха Лудогорец от Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:37, 26.08.2020
Чете се за: 02:20 мин.
Футбол
божидар краев мидтиланд изхвърлиха лудогорец шампионската лига

Родният първенец допусна поражение с 0:1 на своя "Хювефарма Арена" и се прости с шансовете си за участие в най-престижния европейски клубен турнир.

Момчетата на Павел Върба не изиграха най-добрия си мач като през повечето време се защитаваха от атаките на Мидтиланд.

Датчаните пък бяха по-активни през 90-те минути като постоянно тормозеха защитата на разградчани, но дълго време така и не стигаха до желаното попадение.

Най-силните минути за "орлите" дойдоха в средата на второто полувреме, когато домакините създадоха няколко добри ситуации пред датската врата.

При една от тях топката срещна ръката на играч на Мидтиланд, но съдията Денис Шурман остана безмълвен. Повторенията потвърдиха, че кълбото в действителност е срещнала ръката на футболиста.

Така се стигна до 78-та минута, когато грешка в отбраната на зелените позволи на Жуниор Брумадо да вкара решаващото попадение в срещата.

За Мидтиланд като титуляр започна българският национал Божидар Краев, който изкара на игрището до 65-та минута, когато отстъпи мястото си именно на Брумадо.

По този начин Лудогорец приключи своето участие в тазгодишното издание на Шампионската лига във втория квалификационен кръг и няма да може да изпълни поставената цел, а именно влизане в групите на турнира.

Утехата за разградчани е, че те ще продължат участието си в Европа във втория по сила турнир- Лига Европа. Там те ще започнат от третия квалификационен кръг като ще бъдат поставени при жребия, което на теория трябва да ги изправи срещу по-лек съперник.

А ето и какво се случи в Разград:

Първият шанс в срещата бе за гостите. Алекс Сантана се поколеба пред своето наказателно поле и топката му бе открадната. Тя стигна до капитана Ерик Святченко но ударът му бе отразен от Ренан.

В 23-та минута датчаните разиграха добре в центъра, което даде възможност на Драйър да напредне по десния фланг. Той от своя страна комбинира с Мабил, но изстрелът на австралиецът премина на сантиметри покрай вратата.

Десетина минути по-късно отново той излезе на стрелкова позиция, но опитът му бе слаб и не затрудни вратаря на Лудогорец.

В 36-та минута най-накрая и българският шампион погледна в предни позиции. Каули центрира от свободен удар, а Моци бе на добра позиция, но топката дойде малко висока за румънския бранител и той стреля неточно.

С това се изчерпаха по-интересните моменти през първото полувреме.

След почивката статуквото се запази и Мидтиланд бяха по-активни. В 48-та минута Мабил отново потърси вратата на Лудогорец, но опита му премина над целта.

Три по-късно пък вратаря Ренан напусна голлинията си в опит да притесни нападател в червено, но безуспешно. За негово щастие последвалият изстрел на Каба бе неточен.

Малко по-късно и Божидар Краея опита да отбележи, но топката за пореден път не намери очертанията на вратата.

Последва събуждане в редиците на разградчани, които стигнаха до няколко не лоши момента пред датската врата.

Първо в 64-та минута гостите сбъркаха при изнасянето, което предизвиква разбъркване пред тяхната врата. В край на сметка Мавис Чибота стреля с глава, но топката бе избита току пред голлинията.

Футболистите на родния шампион имаха претенции за игра с ръка на защитник, но арбитърът Денис Шурман не уважи техните искания.

В 70-та минута Мавис Чибота пусна хитър пас за Каули Оливейра, но изстрелът на бразилеца бе прекалено слаб, за да затрудни стража на Мидтиланд

Три минути по-късно при един ъглов удар за "орлите", топката прескочи всички футболисти, за да стигне до Стефан Баджи. Той от своя страна опита техничен удар, но пропусна целта.

В 77-та минута и датчаните напомниха за себе си като хубава удар на Брумадо бе отразен с крак от Ренан.

Само минутка по-късно врата на Лудогорец най-накрая бе разпечатана. Отбраната на разградчани не се ориентир добре при едно центриране, което позволи на топката да стигне до Брумадо, който с плътен удар между краката на Ренан, откри резултата

Лудогорец опита да реагира чрез Жоржиньо, но опита на бразилеца не затрудни вратаря Хансен.

Три по-късно интригата можеше окончателно да приключи, но вратаря Ренан спря опасен удар на Драйър.

До края българският шампион не създаде много опасности пред вратата на Мидтиланд като единствено Каули опита нещо интересно при един свободен удар, но стражът на датчаните боксира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Италия кучета отговарят за живота на плажуващите
В Италия кучета отговарят за живота на плажуващите
Челси финализира трансфера на Бен Чилуел
Челси финализира трансфера на Бен Чилуел