НОВИНИ

Брага матира Бенфика и вдигна Купата на Португалия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:16, 24.05.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
брага матира бенфика вдигна купата португалия
Слушай новината

Съставът на Брага вдигна за трети път в своята история трофея за Купата на Португалия, след като във финала надиграха с 2:0 отбора на Бенфика.

По този начин "орлите" от Лисабон не съумяха да спечелят трофей във втори пореден сезон, след като останаха на 3-то място в Примейра Лига, а в надпреварата за Купата на Лигата столичани бяха победени отново от Брага.

Финалът се разви крайно негативно за футболистите на Жорже Жезус, които останаха в намален състав още в 17-та минута, когато вратарят Лейте фаулира съперник извън наказателното поле и напълно заслужено получи червен картон.

Неговия заместник Одиесеос Влакодимос пък сбърка фатално при първия гол за Брага. В добавеното време на първата част той излезе неразчетено напред и грешката му бе наказана от Лукас Пиазон, който отбеляза на празната врата.

През второто полувреме играчите на Карлос Карвалял потърсиха втори гол, но трябваше да чакат чак до 85-та минута. Тогава Абел Руис комбинира с Рикардо Хорта и последния оформи крайното 2:0.

В добавеното време на срещата пък главният съдия показа още два червени картона, като изгонени бяха голмайсторът Пиазон за Брага и Адел Таарабт от Бенфика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев с коментар за подслушванията и за Република Северна Македония
Румен Радев с коментар за подслушванията и за Република Северна Македония
С шествие и тържествена литургия Пловдив отбелязва 24 май
С шествие и тържествена литургия Пловдив отбелязва 24 май