НОВИНИ

Брахими: Пирин заслужава да е по-напред в класирането

брахими пирин заслужава напред класирането
Снимка: ПФК Пирин (Благоевград)
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:17, 17.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Пирин (Благоевград) Мохамед Брахими бе награден за Играч №1 на 19-ия кръг във футболното ни първенство.

Брахими, който реализира два гола за своя тим при впечатляващата победа като гост над 10-кратния шампион на България Лудогорец с 5:3, получи 11 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Дориан Бабунски (Ботев Враца) има 5 гласа, а Жорди Кайседо (ЦСКА) е с 2 гласа.

Брахими благодари на всички, които да гласували за него и заяви, че е успял да се адаптира в тима на "орлетата", въпреки някои здравословни проблеми.

"Благодаря за наградата, тя означава много за мен. Това е свидетелство, че съм свършил добра работа. Извървях дълъг път, идвам отдалеч. Бях в Царско село, където не ми дадоха шанс да покажа какво мога. След това отидох в Нефтохимик и сега съм в Пирин. Благодаря им много, че ми дадоха възможност да разкрия своите възможности. Успях да се адаптирам в отбора, въпреки че се разболях от COVID-19, но смятам, че вече показвам качествата си", заяви той след награждаването.

"Разбира се, че очаквахме тежък мач. Отидохме в Разград да играем мач, а не на разходка. Трябваха ни точки и смятам, че с играта си и с победата показахме, че Пирин не е на правилната позиция в класирането, а заслужава да бъде много по-напред", добави французинът.

Попитан какво се е променило в играта на отбора след напускането на Уорън Фийни, Брахими поясни:

"Мисля, че не са се променили много неща. Играчите продължават да работят, а лично за мен всичко си е същото. Благодарим на Уорън Фийни за това, което направи за тима, но мисля, че всеки остана концентриран и отборът ни игра добре в последните кръгове на полусезона", завърши Брахими.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър се срещна с протестиращите медици във Видин
Здравният министър се срещна с протестиращите медици във Видин
Синът и съпругът на кмета на Симеоновград с обвинения за купуване на гласове
Синът и съпругът на кмета на Симеоновград с обвинения за купуване на гласове