НОВИНИ

Брайтън и Манчестър Сити не се победиха в мач с три отменени гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:13, 25.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
брайтън манчестър сити победиха мач три отменени гола
Слушай новината

Отборите на Брайтън и Манчестър Сити завършиха наравно 1:1 в отложена среща от 32-ия кръг на английската Висша лига, която се изигра на стадион "Амекс" край южния бряг.

"Гражданите", които вече бяха коронясани като новия стар шампион на Англия, откриха резултата в 25-ата минута, когато Ерлинг Холанд бе изведен очи в очи със стража на домакините, но реши да комбинира с Фил Фодън и именно англичанинът беше точен за 1:0.

Отговорът на "чайките" не закъсня и в 31-ата минута Каору Митома изравни резултата, но секунди по-късно попадението му не бе зачетено, тъй като главният арбитър Саймън Хуупър прецени, че японецът е играл с ръка.

Седем минути по-късно нямаше какво да спаси Сити след страхотния удар на Хулио Енсисо от дистанция, който остави безмълвен резервният вратар на гостите Щефан Ортега и донесе равенството в резултата.

В самия край на първата част Брайтън можеше да стигне и до пълния обрат, но гол на Дани Уелбек бе отменен след намеса на ВАР заради засада.

Десетина минути преди края на срещата системата за видеоарбитраж отново трябваше да влезе в употреба, но този път, за да спаси "чайките", маркирайки нарушение в атака на Ерлинг Холанд, който бе успял да се разпише след центриране на Кол Палмър.

Така, в крайна сметка срещата приключи без победител, което гарантира на Брайтън 6-ата позиция в крайното класиране на Висшата лига. Това е и рекордно постижение в историята на клуба, както и дебют в европейските клубни турнири наесен с място в турнира Лига Европа.

Манчестър Сити пък вече си гарантира третата поредна титла на Англия миналия уикенд, като футболистите на Пеп Гуардиола вече са фокусирани върху целта да постигнат требъл, който минава през спечелването на финалите в ФА Къп (3 юни) и Шампионската лига (10 юни).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъгли, слънце, дъжд и гръмотевици днес
Мъгли, слънце, дъжд и гръмотевици днес
Интер обърна Фиорентина с два гола на Лаутаро Мартинес и отново ликува с Купата на Италия
Интер обърна Фиорентина с два гола на Лаутаро Мартинес и отново ликува с Купата на Италия