НОВИНИ

Брайтън и Уулвърхямптън сътвориха истинско зрелище с шест гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:16, 03.01.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
брайтън уулвърхямптън сътвориха истинско зрелище шест гола

"Чайките" и "вълците" завършиха наравно 3:3 в мач от 17-ия кръг на Английската Висша Лига, но впечатляващото бе, че домакините от Брайтън се върнаха в мача, след като на почивката губеха с 1:3.

Аарън Конъли изведе домакините напред в 13-та минута, но Уулвс изравниха само шест минути по-късно след удар с глава на Ромен Сайс.

В самия край на полувремето, футболистите на Нуно Ешпирито Санто вкараха нови два гола. Първо Дан Бърн си отбеляза автогол, за да изведе "вълците" напред, а след това Рубен Невеш отбеляза от дузпа, правейки резултата 1:3.

Брайтън обаче излязоха мотивирано след паузата и почти моментално получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Жоао Моутиньо срещу Люис Мопе. Потърпевшият застана зад топката и намали пасива на своя тим.

Точката за "чайките" донесе техния капитан Люис Дънк, който се разписа с глава двадесетина минути преди края на редовното време.

Брайтън остава на 17-мо място в класирането, на три точки от зоната на изпадащите, но и с два мача повече от 18-ия Фулъм.

Уулвърхемптън са на 12-а позиция с 22 точки, като вече в четири поредни мача от Висшата лига "вълците" нямат победа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се интензивен трафик в днешния ден
Очаква се интензивен трафик в днешния ден
Лайпциг излезе начело в Бундеслигата след минимална победа в Щутгарт
Лайпциг излезе начело в Бундеслигата след минимална победа в Щутгарт