НОВИНИ

Брайтън открадна две точки от "Анфилд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:56, 30.10.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
брайтън открадна две точки анфилд
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборите на Ливърпул и Брайтън направиха зрелищно равенство 2:2 в среща от 11-ия кръг на английската Висша лига, играна в дома на "мърсисайдци" "Анфилд".

Футболистите на Юрген Клоп пропиляха аванс от два гола и в крайна сметка едва за втори път през този не сезон не успяха да стигнат до успеха като домакин. Точката остави "червените" на 2-та позиция на три пункта зад лидера Челси.

От друга страна "чайките" на Греъм Потър продължават с отличните си изяви, като с тази точка запазиха мястото си в топ 6.

Двубоят започна отлично за Ливърпул, които поведоха след само четири минути игра чрез своя капитан Джордан Хендерсън, който се разписа след удар от движение от границата на наказателното поле.

В 24-ата минута Садио Мане удвои аванса "червените", вкарвайки с глава след чудесно центриране на Алекс-Окслейд Чембърлейн.

Десет минути по-късно отново сенегалският футболист вкара топката във вратата на гостите, пресичайки опит за изчистване на вратаря на Брайтън Роберт Санчес. Системата ВАР обаче подсказа на главния арбитър Майк Дийн, че при отбелязването на попадението топката се е докоснала до ръката на Мане и така резултатът остана 2:0.

Малко преди почивката "чайките" се върнаха в срещата след гол на замбийския национал Енок Мвепу. Полузащитникът опита да центрира към свой съотборник в наказателното поле, но вместо това кълбото описа такава траектория, че попадна право във вратата на Алисон.

През втората част гостите продължиха да подобряват в представянето си и в 65-ата минута стигнаха до изравняването на резултата, а автор на ценното попадение стана Леандро Тросар.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени и активисти пътуват със специален влак за срещата за климата
Учени и активисти пътуват със специален влак за срещата за климата
Нулево реми между Локо (София) и Ботев (Пловдив) на "Васил Левски"
Нулево реми между Локо (София) и Ботев (Пловдив) на "Васил Левски"