Браншова камара "Пътища" ще предприеме действия за защита на водачите на тежкотоварни автомобили, участвали в протеста

от БНТ
09:43, 14.10.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
пътни строители протест министерския съвет
Слушай новината

Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по отношение на водачите на строителна техника, участвали в протестите от 11.10 и 12.10.2021 г., Българска Браншова Камара "Пътища" информира, че ще предприеме всички необходими действия, включително правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания.

МВР съобщи вчера, че ще състави наказателни постановления на водачите на тежкотоварни автомобили, участвали в протеста на пътностроителните фирми в центъра на София. В момента тече процесът по призоваването на шофьорите на камиони в районните полицейски управления.

От МВР посочват, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на наредбата за организация на движението на територията на Столична община, с която се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 7.00 до 21.00 часа в зона „Център“.

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби.

Глоби за шофьорите на тежки камиони от протеста на пътностроителните фирми

За забраната за влизане на тежкотоварни машини е била уведомена и Българска браншова камара „Пътища“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Вулканът на остров Ла Палма отново привлича туристи
Вулканът на остров Ла Палма отново привлича туристи
ЕС предлага промени в Протокола за Северна Ирландия
ЕС предлага промени в Протокола за Северна Ирландия