НОВИНИ

Бразилия победи Чили, Венецуела направи равенство с Аржентина при завръщането на Меси

Бразилия победи Чили, Венецуела направи равенство с Аржентина при завръщането на Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:15, 11.10.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Бразилия постигна победа срещу Чили с 2:1 в мач от световните квалификации в Южна Америка. Успехът дойде в самия край на мача с гол на резервата Луис Енрике в 89-ата минута.

Селасао успя да се съвземе след разочароващото начало, а трябваше бързо да наваксва и гол изоставане срещу Чили на Едуардо Варгас, който се разписа с глава след центриране на Фелипе Лойола още във втората минута на срещата.

Чили направи няколко пропуска през първата част, а Бразилия успя да изравни в добавеното време, след като центриране на Савиньо отдясно бе засечено от Игор Жезуш с глава, който стреля покрай вратаря. Бразилците държаха инициативата през второто полувреме и заслужено стигнаха до победата в края след гол на Луис Енрике.

Трите точки ги изведоха на четвърто място във временното класиране, като тимът има 13 точки - две по-малко от Уругвай, но и на 6 от лидера Аржентина.

В друг мач от квалификациите фаворитът Аржентина стигна само до 1:1 при гостуването си на тима на Венецуела в Матурин.

Това бе и завръщането на 37-годишния капитан на аржентинците Лионел Меси, който получи контузия във финала на Копа Америка в средата на месец юли. Меси игра на обичайното си ниво, като даде асистенция на Отаменди, който откри резултата в 13-ата минута на мача. Венецуела изравни след почивката с попадение на Саломон Рондон с глава, който стреля покрай вратаря Херонимо Рули, заменил наказания титуляр Емилиано Мартинес. Аржентина остава лидер в класирането, като ще играе срещу Боливия във вторник, докато тимът на Венецуела е на шесто място с 11 точки и ще срещне Парагвай в следващия кръг.

Отборите на Еквадор и Парагвай направиха нулево равенство в третия мач от вечерта. Така Еквадор остава на пето място в класирането, изпреварен от Бразилия, с 12 точки. Парагвай е извън първите шест, които се класират директно за Световната купа, като в момента е на осма позиция с 10 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвегия победи Словения, Холанд блесна с изявите си за първи път с капитанската лента
Норвегия победи Словения, Холанд блесна с изявите си за първи път с капитанската лента