НОВИНИ

Бронз за волейболните национали до 18 години на Евроволей 2022

българия срази германия класира полуфиналите евроволей 2022 юноши години
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 17.07.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

България е трета сила в света при мъжете до 18 години. Националният отбор завърши с бронзовите отличия на Европейското първенство в Грузия и се класира за световното първенство.

Момчетата на селекционера Виктор Карагьозов надиграха Сърбия след петгеймова драма с 3:2 гейма (25:21, 18:25, 21:25, 25:11, 15:9) в малкия финал от турнира в Двореца на спорта в Тбилиси. Така младите „лъвове“ отново показаха, че България е сред водещите страни на Стария континент в юношеското направление. Те не само се представиха по отличен начин, но и изпълниха двете си мисии – спечелване на медал и класиране на Световното първенство 2023. Първите шест от Евроволей ще играят на Мондиала.

Двубоят бе истинска битка между два равностойни съперника, като и двете страни се стремяха към медалите с всички сили. Това обуслови оспорваност и много обрати. Нашите обаче се показаха като истински „лъвове“! Изоставаха с 1:2, но намериха сили да се вдигнат и да направят невероятен обрат за крайния успех. Четвъртата част бе ключова. При 1:2 тимът ни излезе с решителност да покаже възможностите си и го направи. И то по категоричен начин. Българските волейболисти буквално прегазиха съперника, като го оставиха на едва 11 точки. Успешното завръщане в мача окрили момчетата ни и даде тон за още по-добри изяви. В тайбрека националите ни бяха безкомпромисни. След равенството 6:6, те не оставиха съмнение кой е по-добър на игрището. Българите се откъснаха с 8:6 и нямаха повече колебания. Отбелязаха страхотен финален спринт оставиха съперника на 9 точки за крайното 3:2.

Най-резултатен бе Кристиян Титрийски с 24 точки (1 ас, 2 блокади), толкова реализира и Александър Къндев (2 аса, 1 блокада). За сръбския тим Лука Станкович завърши с 26 точки (1 блокада).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Чобанов, ДПС: Общата инфлация при храните е около 25%
Петър Чобанов, ДПС: Общата инфлация при храните е около 25%
Президентът Румен Радев ще връчи утре третия мандат на БСП
Президентът Румен Радев ще връчи утре третия мандат на БСП