НОВИНИ

Бруно Балтазар: Искам да повиша качеството на българския футбол (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:50, 05.01.2023
Чете се за: 05:40 мин.
Спорт
бруно балтазар искам повиша качеството българския футбол
Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)
Слушай новината

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар даде първото си интервю като наставник на "жълто-черните", заставайки пред камерата на клубната телевизия.

Португалският специалист разкри, че е запознат с историята на "канарчетата", а основната цел пред него ще бъде отборът да играе качествен футбол и да се стреми към победа във всеки един мач.

"Знам историята на Ботев и колко голям е този клуб в България. Спечелил е две титли и три купи, но това не е достатъчно на фона на цялата история на клуба. Не съм магьосник, но мисля, че феновете и градът заслужават повече. Аз съм тук, за да направя крачка напред в развитието на Ботев. Целта ми е да радваме привържениците с играта си. Не искам да давам напразни обещания, но мога да ви уверя, че ще видите един здраво трудещ се отбор, който иска да играе качествен футбол и ще се стреми да побеждава във всеки мач", сподели Балтазар.

Новият треньор на Ботев Пд обяви още, че иска да върне на хората любовта към отбора и сподели, че обича неговите отбори да изповядват офанзивен стил на игра.

"Имах възможност да посетя стадион "Христо Ботев". Това е наистина страхотно съоръжение и мога да си представя колко много феновете на тима искат да го видят завършено. Нямам търпение да започнем да играем мачове на "Колежа". В момента Ботев разполага единствено с клубната си база и това обяснява защо привържениците са ядосани. Целта ни е да върнем любовта им към отбора и да ги върнем по трибуните. Може да прозвучи като клише, но обичам офанзивния футбол, харесва ми да контролирам мачовете с повече владеене на топката и да използвам празните пространства на съперника. Моята философия е интегрираната тренировка с топка. Както беше казал Моуриньо – пианистът преди концерт не загрява, тичайки около пианото, а свири на него. Това е принципът – играчите трябва да играят, да чувстват топката. Харесвам много схемата на игра 3-4-3. С такава тактика работих по време на престоя ми в САЩ през последния сезон, но тя може да бъде адаптирана към 3-5-2, каквато бе тактическата постройка на Ботев досега", коментира наставникът на "жълто-черните"

Балтазар заяви още, че се надява по време на подготвителния лагер в Дубай да опознае футболистите, за да разбере каква промяна е нужна в отбора.

"Естествено е, че трябва да променим някои неща в отбора, защото той не върви добре. Аз не съм треньорът, който иска да промени всичко. Има и добре свършени неща. Ще направим анализ и ще видим кое трябва да подобрим. Паузата през зимата е дълга, което не е нормално по това време на годината. Знам обаче, че в България е така. По най-бързия начин трябва да върнем играчите в добра форма. Очевидно, трябва да вградим нашата философия на работа. Няма как това да стане изведнъж, затова лагерът в Дубай е много подходящ, за да мога да опозная състезателите, техния манталитет и да променя това, което е необходимо. Ще играем контроли с качествени съперници, което е важно за нас. Нашата цел е да завършим сезона положително", каза бившият треньор на АЕЛ Лимасол и АПОЕЛ Никозия.

Накрая португалският наставник увери, че по време на престоя си в Ботев ще развива млади футболисти и изрази надежда, че ще успее да повиши качеството на българския футбол.

"Когато бях тийнейджър, гледах невероятния български национален отбор с футболисти като Христо Стоичков, Красимир Балъков, Любослав Пенев, Трифон Иванов и Йордан Лечков. Това беше уникално поколение, пълно със страхотни таланти, така че българският футбол трябва да произвежда отново такива играчи. Мога да ви уверя, че аз съм тук, за да развивам младите футболисти. Не се интересувам от националността на състезателите, трябва ни класа, за да постигаме желаните резултати, но искам да повиша качеството на българския футбол като цяло. Знам, че академията на Ботев ражда големи таланти и съзнавам отговорността си да създам този мост между школата и първия отбор", завърши Бруно Балтазар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит изпрати съболезователен адрес до папа Франциск по повод кончината на Бенедикт XVI
Патриарх Неофит изпрати съболезователен адрес до папа Франциск по повод кончината на Бенедикт XVI
БСП се обявиха против Пловдивският панаир да бъде частна собственост
БСП се обявиха против Пловдивският панаир да бъде частна собственост