НОВИНИ

БСП с декларация за Украйна: Времето на дипломацията не е изчерпано

бсп декларация украйна времето дипломацията изчерпано
bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 22.02.2022
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

ПГ на "БСП за България" изрази силна загриженост от последните развития на конфликта в Източна Украйна. Кристиан Вигенин представи позицията на партията в декларация в кулоарите на Народното събрание.

"Признаването на Донецката и Луганската народни република от страна на Руската федерация може да се разглежда като нарушение на международното право. С тази стъпка противопоставянето в региона навлиза в нова непредвидима фаза.

Настояваме приоритетна цел да бъде запазването на живота, здравето и благосъстоянието на мирното население в двата региона и отправяме призив за прекратяване на всякакви въоръжени провокации. Смятаме, че времето на дипломацията не е изчерпано и очакваме всички страни да се въздържат от военна ескалация и да инвестират усилия за постигане на трайни взаимноприемливи решения", заяви Вигенин.

"Призоваваме за преки преговори под егидата на ООН, които да започнат реален процес на урегулиране на конфликта в съответствие с принципите на международното право и устава на Организацията на обединените нации", допълни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксьорите Тайсън Фюри и Дилиън Уайт се споразумяха за мач
Боксьорите Тайсън Фюри и Дилиън Уайт се споразумяха за мач
Григор Димитров и Доминик Тийм със заявка за Индиън Уелс
Григор Димитров и Доминик Тийм със заявка за Индиън Уелс