НОВИНИ

БСП се регистрираха за предстоящите избори, остро противопоставяне между Нинова и Станишев преди утрешния конгрес

Николай Минков
от Николай Минков
19:50, 10.02.2023
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

БСП внесоха днес в ЦИК подписката за регистрация за предстоящия вот. По-рано днес БСП проведе пленум, преминал отново под знака на остро противопоставяне между вътрешната опозиция и ръководството на партията.

Малко преди 17.00 часа "БСП за България" внесе в ЦИК 7000 подписа.

"Амбицирани сме да подобряваме значително резултата. Тръгваме със самочувствие, че имаме какво да кажем на хората, защото в най-трудните месеци бяхме социалният стълб, имаме какво да отчетем реално свършено за хората, да участваме в следващото управление, за да бъдем също гарант в тежката криза за лява политика и политика, която поставя човека в центъра", заяви Корнелия Нинова.

Преди това Националният съвет се събра да утвърди дневния ред за утрешния конгрес. Лидерът на вътрешната опозиция Кирил Добрев обвини Нинова, че готви манипулация на форума.

"Подготвя се една пълна манипулация на конгреса и тоталното ликвидиране на всички различно мислещи в БСП. Знаете ли кое обаче е най-големият проблем - че така както се управлява партията, тази госпожа си мисли, че може да управлява държавата. И затова на следващите избори резултатът ѝ ще бъде такъв, какъвто никога не го е очаквала", заяви Кирил Добрев.

"Прекият избор за председател беше загубен от Кирил Добрев и той не може да го преживее", коментира Нинова.

По-рано днес бившия председател на ПЕС и настоящ евродепутат Сергей Станишев също отправи остри критики към Нинова.

"БСП трябва да отстоява свои ясни политики, а не да прави безпринципни споразумения само и само да се закачим за властта, което ще ни струва скъпо предвид конфигурациите, които се очертават. За да започне да си възстановява позициите, първо на стабилна, предвидима партия. Ние винаги сме се борили за първото място на изборите. Сега борим да не бъдем на пето , а на четвърто", заяви Сергей Станишев.

"Сергей преди да дава оценки трябва да отговаря на много въпроси. Защо въведе плоския данък и превърна БСП по този начин в дясна партия. Защо се прегърна с Местан на Орлов мост, защо предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Защо като ръководител на ПЕС допусна най-грандиозния корупционен скандал в европарламента", заяви Корнелия Нинова.

Утре Конгресът на БСП трябва да реши и каква ще е бъдещата коалиционна политика на левицата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на отворените врати в РВД: Има ли желаещи да станат ръководители на полети?
Ден на отворените врати в РВД: Има ли желаещи да станат ръководители на полети?
Валентин Николов: Санкции срещу Русия за ядрената енергетика ще създадат проблем за АЕЦ "Козлодуй"
Валентин Николов: Санкции срещу Русия за ядрената енергетика ще създадат проблем за АЕЦ "Козлодуй"