НОВИНИ

БУБА Баскетбол U12 с първи успех на "БУБА Къп Емануил Божков"

Днес в зала "Триадица" се проведе официалното откриване на 15-ото поредно издание на надпреварата, на което присъства и бившият капитан на националния отбор на България по баскетбол за може Тодор Стойков.

bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 29.09.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Момчетата на БУБА Баскетбол до 12 г. записаха първия си успех в 15-ото издание на международния турнир и момчета "БУБА Къп Емануил Божков", който се провежда в столичната зала "Триадица", след като във втория ден от надпреварата надиграха сръбския ФОКА (Крагуевац).

След вчерашната тежка загуба от състава на Валенсия с 34:105, днес младите български баскетболисти показаха по-добра игра от своя съперник и заслужено го победиха със 74:45.

По този начин тимът, воден от Емилия Кръстева, вече е с актив от победа и загуба, а утрешния ден (30 септември) от 10:00 ч. излизат за третия си мач срещу австрийския Виена Юнайтед.

Междувременно в останалите два двубоя от днешния ден Валенсия Баскет победи гръцкия Арис Солун със 102:37, а Виена Юнайтед нанесе второ поражение на ФОКА (Крагуевац) само в рамките на няколко часа след 50:41.

Преди началото на днешните мачове пък се проведе и официалното откриване на 15-ото издание на "БУБА Къп Емануил Божков", а специален гост на събитието беше бившият капитан и топреализатор на националния отбор на България за мъже Тодор Стойков.

"Приветствам всички деца, които участват на този силен турнир. Наслаждавайте се на играта в следващите дни и нека по-добрият победи", обърна се той към младото поколение баскетболисти.

В същото време всички присъстващи в зала "Триадица" почетоха с минута мълчание българската баскетболна легенда Атанас Голомеев, който почина миналия месец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел
Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел
Гълъб Донев: "Продължаваме промяната" искат да превземат службите
Гълъб Донев: "Продължаваме промяната" искат да превземат службите