НОВИНИ

Бусато иска нов договор с ЦСКА

бусато иска нов договор цска
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 04.09.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на ЦСКА София Густаво Бусато говори за една от медиите в групата на ESPN Бразилия.

В родината му също останаха впечатлени от подвига, който "армейците" направиха, отстранявайки Виктория (Пилзен) след 0:2 в първия мач. Бусато разкрива, че договорът му с "червените" е до края на сезона, но с радост би останал.

"България е страна, в която се чувствам много добре. Тук се роди моята дъщеря. В България се промени моят живот. Тук съм с моята съпруга, която също много харесва София и се чувства много добре. Даже не мога да кажа, че ми липсва нещо от Бразилия, защото тук и храната ми харесва и като цяло София е много спокоен град, в който се чувстваме отлично. Аз харесвам всичко тук. Имам още време, което да прекарам в този град, а той може да ни предложи още хубави моменти. Предстои да видим", казва Бусато.

Стражът е на мнение, че класирането на ЦСКА в групите на Лигата на конференциите е изцяло заслуга на феновете на тима.

"Дължим го най-вече на нашите привърженици. Пилзен е солиден отбор нямащ загуба в европейските клубни турнира у дома в последните години. Бяха загубили само от Реал (Мадрид) и Барселона. След 0:2 задачата беше трудна, но не и невъзможна. Когато феновете запяха, ни вдъхнаха нужните сили, еуфория и желанието за обрат. Направихме 2:0, а те не спираха да пеят и да ни подкрепят. Това даде още повече сила в краката на футболистите и така се стигна до последната минута когато отбелязахме гол и резултата стана 3:0. Беше невероятно изживяване. Феновете нямаше как да видят миналогодишната победа над Базел и да изживеят тази емоция и сега се радваха двойно повече. Цяла седмица хора ме срещат по улиците и ми благодариха. Постоянно ми повтарят много благодаря, много благодаря, еуфорията на феновете не спира", допълни още кариоката.

Той коментира и жребия в груповата фаза на Лигата на конференциите.

"Няма да има лесен мач. Всички съперници са много силни и здрави. Рома е кандидат за спечелване на турнира. Ние и миналата година играхме с тях в една група. Направихме 0:0 в Рим, а вкъщи ги победихме с 3:1. Да, сега мачовете ще са различни, но нашите мечти са големи и защо да не ги излъжем пак", завърши Бусато.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Де Ла Оя е хоспитализиран с коронавирус
Де Ла Оя е хоспитализиран с коронавирус
Засилен трафик към Гърция, тестват шофьори на случаен принцип
Засилен трафик към Гърция, тестват шофьори на случаен принцип