НОВИНИ

Бюджетната комисия одобри създаването на Държавна агенция по хазарта

Николай Минков
от Николай Минков
20:22, 11.06.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Бюджетната комисия одобри предложения от ГЕРБ законопроект, с който се създава Държавна агенция по хазарта. Предложението на Валери Симеонов за закриване на казина и игрални зали освен в националните курорти и 5-зведни хотели не бе прието. Новите хазартни правила скараха левицата и управляващите.

Комисията по хазарта се превръща в Държавна агенция на подчинение към Министерския съвет, като цялата отговорност по контрола, издаването и отнемането на лицензи ще носи нейният председател, предвижда законопроектът на ГЕРБ.

От БСП се обявиха против.

Румен Гечев - депутат от ПГ "БСП за България": От ГЕРБ лъжат парламента, опитват се да излъжат бюджетната комисия, тъй като аз направих внимателни разчети и проверки. В нито една страна членка на ЕС няма регулатор на хазарта, който да е към правителството им. Едва ли не премиерът да се занимава с ротативки, блекджек или казино, противоречи на здравия разум.

От ГЕРБ обвиниха левицата, че политизира темата, за да спре реформирането на хазарта.

Менда Стоянова- председател на комисията по бюджет и финанси, ГЕРБ: Проф. Гечев си прави политически изказвания и си търси причина, за да гласуват БСП против. Аз лично подкрепям сериозно този модел, защото винаги съм смятала, че личната отговорност е най-важна при контролни институции.

ГЕРБ предлагат в своя законопроект да бъде изграден регистър на зависимите от хазарта.

Левицата не подкрепи и проектозакона на "Патриотите", предвиждащ ограничаването на хазарта само в големите курорти и 5-зведни хотели.

Румен Гечев - депутат от ПГ "БСП за България": Доброто при проекта на Сиемонов, е че предлага все пак някакво ограничение. Но тук има много въпроси. Ще се плащат ли неустойки за лицензите и колко ще струва.

Симеонов не се съгласи и обясни, че няма проблем с лицензите.

Валери Симеонов - съпредседател на ПГ "Обединени патриоти, НФСБ: Предлагаме освен това един разумен достатъчно дълъг срок за по естестествен път да изтекат лицензите на голяма част от обектите и съответно да се пренасочи дейността към Лесово,Тутракан, Силистра.

Симеонов заяви, че "Патриотите" ще подкрепят в пленарна зала ГЕРБ, след като техният проект днес не мина в бюджетната комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е готова за отварянето на границите за туристи от понеделник
България е готова за отварянето на границите за туристи от понеделник
Първан Симеонов: Партия на Васил Божков ще е заплаха за всички опозиционери
Първан Симеонов: Партия на Васил Божков ще е заплаха за всички опозиционери