Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Цацаров поиска прокуратурата да го провери

от БНТ , Източник: БНР
17:28, 17.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
премиерът петков отнет достъпът класифицирана информация сотир цацаров
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Сотир Цацаров, който днес депозира оставката си като председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), поиска от прокуратурата да го провери.

Повод са думите на премиера Кирил Петков, че след решението да отнеме допуска за класифицирана информация на Цацаров, ДАНС трябва да реши дали има основание да бъде сезирано и държавното обвинение.

Без да влиза в конкретика за причината бившият главен прокурор да остане без допуск до класифицирана информация, вчера Петков коментира, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата.

Изпреварващо Сотир Цацаров иска от институцията, която ръководи близо 7 години, да провери публично заявените твърдения на Кирил Петков за евентуално негово престъпно поведение.

Цацаров: Достъпът ми до информация е отнет след продължителен натиск от страна на Петков и Рашков

Подалият оставка председател на Антикорупционната комисия уведомява и прокуратурата, че е обжалвал пред Държавната комисия по сигурността на информация акта на ДАНС, с който беше отнет допуска му до класифицирана информация.

Ако ДКСИ потвърди решението на Агенцията, Сотир Цацаров може да обжалва пред Върховния административен съд, чието решение ще е окончателно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Български лекар оцеля сред канибали и отново работи у нас
Български лекар оцеля сред канибали и отново работи у нас
Министърът на спорта не даде мотив за смяната на ръководството на БСТ
Министърът на спорта не даде мотив за смяната на ръководството на БСТ