НОВИНИ

Частични избори се проведоха днес на няколко места в страната

жителите чепеларското село забърдо също избират кмет
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 10.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Частични избори се провеждат днес на няколко места в страната. В провадийските села Житница и Черноок избираха кмет, след като на балотажа двамата кандидати получиха равен брой гласове.

693-ма избиратели решават кой ще е начело в Житница, повечето избиратели предпочетоха хартиената бюлетина. В Черноок гласуват 165 души. В Житница двубоят е между Тодор Тодоров от ГЕРБ и независимият Станислав Ненчев, издигнат от Инициативен комитет. В Черноок кандидатите са Мустафа Ибрямов от коалиция „БСП за България“ и Анифе Ахмед от ДПС.

Частични избори за кмет и в петричкото село Струмешница, отново заради равни гласове на балотажа. Избирателната активност е около 63%. В Общинската избирателна комисия няма постъпили жалби или сигнали за нарушения. Гласуването беше само с хартиени бюлетини. Кандидатите за кмет са Николай Манолчев от ГЕРБ и Никола Дзаков от БСП.

При засилено присъствие на полиция и жандармерия - гласуваха за кмет в чепеларското село Забърдо. Това било необходимо, за да се осигури спокойствието на вота, казаха от полицията в Смолян. 350 са имащите право на глас, които гласуваха в една секция в читалището.

В Забърдо избираха между двама кандидати – Валентин Черпоков от „БСП за България“ и Венцислав Сариев, издигнат от ГЕРБ. До насрочване на частичните избори за кмет се стигна, след като избраната за кмет през месец октомври Здравка Черпокова – Илиева подаде оставка по семейни причини. Тя е дъщеря на сегашния кандидат и бивш кмет на Забърдо Валентин Черпоков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Крачанов пред БНТ: Търсим как да станем по-добри всеки ден (ВИДЕО)
Борислав Крачанов пред БНТ: Търсим как да станем по-добри всеки ден (ВИДЕО)
Президентът обяви, че още не е ясно кога ще връчи първия мандат
Президентът обяви, че още не е ясно кога ще връчи първия мандат