НОВИНИ

Чавдар Костов купи свой потник в благотворителен търг

Чавдар Костов
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 06.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на мъжкия национален отбор по баскетбол Чавдар Костов за пореден път демонстрира голямото си сърце не само на терена, но и извън него. Гардът участва в традиционния благотворителен търг на „Синя Зона Б-18“, като каузата тази година е в помощ на 5-годишния Роско.

Той е диагностициран с изключително рядка генетична мутация, която причинява изоставане в развитието. Въпреки трудностите, пред които е поставено семейството му, Роско посещава ежедневно специалисти - ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, но за съжаление това не е достатъчно той да догони нормата за 5-годишно дете. За лечението му са необходими много средства, с които семейството не разполага.

Чавдар Костов реши да предостави за участие в търга свой потник с цветовете на националния отбор, с който изведе тима ни в паметния мач в Рига срещу Латвия. Тогава „лъвовете“ победиха домакините и си осигуриха място на ЕвроБаскет 2022 за пръв път от 10 години насам. На потника са събрани автографите на всички български герои от Рига.

Ценната дреха стигна до цена 500 лв. в търга, но в крайна сметка капитанът на националите ни реши да удвои сумата и да задържи екипа си.

„Бях си решил по Коледа да участвам в благотворителна кауза. Предостави ми се случай и така ще запазя потника за следващия търг! Не исках много да се шуми. Знам, че не е много, но е от сърце! Пожелавам на детето да оздравее бързо и да стиска палци за нас на Европейското“, обясни баскетболистът на Левски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не стихва напрежението в Казахстан: Десетки са убити и над 2000 са арестувани
Не стихва напрежението в Казахстан: Десетки са убити и над 2000 са арестувани
МВнР препоръчва на българските граждани да избягват пътувания до Казахстан
МВнР препоръчва на българските граждани да избягват пътувания до Казахстан